Reklama

Reklama

Hou Cai Niao De Can Lan Shi Dai

(seriál)
  • Tchaj-wan 後菜鳥的燦爛時代 (více)

Deset let po ukončení studia se kdysi nadějná studentka ocitne na pozici v kosmetické společnosti, kterou provozuje bývalý spolužák s nejhoršími známkami na škole. (Netflix)

Recenze (2)

kubka4 

všechny recenze uživatele

Ok, nevím jestli jsem tak moc odlišný od ostatních, kteří toto drama viděli, ale já jsem z něj nadšený. :-) Na první pohled je děj jedno velké klišé, ale ve skutečnosti velmi rychle zjistíte, že tomu tak není. Sice to není nějak zvlášť napínavý a ne všem bude asi tohle trochu pomalejší tempo vyhovovat, ale rozhodně nepostrádá zajímavé nápady. Ale to, co mě na Refresh Manovi bavilo nejvíce, je hlavní pár a jejich vzájemný vztah - tak pěkný pár jsem už dlouho neviděl... Ono to má dost co do činění s tím, že se autoři nebáli ukázat hodně z jejich "normálních" dní, ne jen když jde do tuhého a láme se chleba. To z mého pohledu jen umocňuje pocit "oprávněnosti" a důvěryhodnosti pro daný pár. Herci předvedli povedené výkony a hudba je perfektní. Celkově hodnotím Refresh Man jako asi úplně nejlepší taiwanské drama, které jsem viděl, a ačkoliv věřím, že tam někdo našel pár chyb, tak já žádnou nenacházím. - 100 % ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Vím, už delší dobu, že bych si měl na tchajwanské/čínské seriály dávat pozor. Dokáží mě totiž hodně navnadit a já prvních pár dílů dokážu sjet v kuse. Jen že pak se to láme a z většiny dost dobře rozjetých příběhů se stává neskutečná citová míchanice, která postrádá jakýkoliv děj i logiku. I tak se zas a znova nechávám přemluvit k další a další doramě. Refresh Man kromě děje dokázal nabídnout i herce v hlavní roli (jo,jo Aaron Yan). A tak jsem do toho skočil. Trochu po hlavě, přiznávám, protože jsem neměl tušení, kolik epizod měl Refresh Man vlastně mít. (A výsledně jsem byl jen a jen rád, že to bylo jen 20 dílů.) Od začátku jsme jeli podle známého scénáře. A i když díl co díl nechybělo nějaké klišé (nedorozumění, milostný n-úhelník, budování kolektivu apod.), tak jsem si po týdnu pustil další díl zvědav, kam se příběh posune. Možná ten týdenní rozestup od jednotlivých epizod byl tím správným způsobem, jak seriál sledovat. Bylo zajímavé, jak se minulost hlavních protagonistů prolínala do současnosti. Docela mě zaujaly i vedlejší postavy. Bylo zde ale též několik ALE. Tak jak se mi líbily postavy vedlejší, tak mě moc za srdce nevzaly ty hlavní. Také jelikož šlo mimo jiné i o pracovní tématiku, od příběhu jsem něco očekával. Ale upřímně, pracovní linka příběhu byla místy dost nudná, a když nebyla nudná, tak byla hodně naivní. V půlce se to opět začalo lámat a komedii nahradila romantika. Bohužel jsem si ani v tomhle okamžiku nějak nedokázal najít cestu k hlavní hrdince. Pořád na mě působila až moc chladně a já toužil trochu ty její dlouhé vlasy rozcuchat. Oživení příběhu přineslo až objevení se záporáka (toho zakukleného s velkým Z). Refresh Man se tedy může směle postavit do zástupu klasických tchajwanských romantických komedií. Jeho plusem je alespoň absence ukřičených postav, což ale na ději i tak moc nepřidá. Původně jsem chtěl dát nižší hodnocení, ale celkem rozumné a dospělé chování postav převážilo jazýček vah na 3*. (6/10) ()

Reklama

Reklama