Reklama

Reklama

1945: Krvavý mír

(TV film)
  • Velká Británie The Savage Peace (více)
Velká Británie, 2015, 58 min

Obsahy(1)

Po skončení druhé světové války docházelo ve středu Evropy k násilnostem na etnických Němcích. V Československu, Polsku a dalších dříve Němci okupovaných územích se v létě roku 1945 děla zvěrstva, o kterých se příliš nemluví. V dokumentu hovoří přímí svědci krvavých útoků, jejichž pachatele hnala silná touha po pomstě. Při vysídlování milionů Němců, často žen a dětí, většinou nevinných obětí rozhodnutí vítězných mocností, nejednali vítězové v rukavičkách. Tehdejší děti vzpomínají na krutosti, které se děly jim a jejich blízkým, a poskytují tak svědectví, při jehož poslechu tuhne krev v žilách ještě dnes, po více než sedmdesáti letech. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

barbarossa 

všechny recenze uživatele

"To co se děje po válce, odhalí morální kvality vítězů!" Myslím, že podobné dokumenty by měli být pro školáky povinné! ()

Dr.dogous 

všechny recenze uživatele

režie 5 scénář 5 herci 3 výprava 4 celkem 17, hodnocení 85%. Dějiny jinak, než se (ne)učí ve škole, doslova kronika zkázy. V každém větším městě v Čechách jsou masové hroby po lynčování, genocidě, pochodech smrti, koncentrácích v krvavém létě v r 1945 v Čechách. Bylo násilí záměrně organizované státem? Asi ano, vyhnat (odsunout a transferovat) obrovské množství lidí šlo jedině za pomoci armády, policie. Někdo musel poskytnou vlaky a vagony, to dokáže jenom státem organizované násilí. Zamlčené dějiny, bílá místa našich dějin se postupně zaplňují. Dnes by asi šli vrazi před soud do Hágu za válečné zločiny, tenkrát nebyla vůle něco vyšetřovat, ostatně, jak sám řekl Ada "Vítěze se nikdo neptá, zda má pravdu " ()

whitewater odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná anglosaská agitka - o válečných zvěrstech wehrmachtu a SS vědí Britové a jejich zaoceánští bratříčci leda velké hovno. Ano, byly excesy (např. řádění kolaboranta Karola Pazúra na Švédských šancích), to nelze popřít. Ale považovat odsunuté Němce za nebohé oběti a dokonce mlít o největší genocidě v dějinách lidstva je NEBETYČNÁ DRZOST. Byli odsunuti do jejich skvělé třetí říše, tečka. Mimochodem, např. jen Poláci během 2. světové války "přišli" o 6,000.000 (mrtvých!!!) lidí díky těm báječným Němcům. ()

BigJohn02 odpad!

všechny recenze uživatele

Odporně tendenční "dokument" o ubohých Germánech, kteří byli hodní, nic neprovedli a strašně trpěli. Ty odporné české bestie dokonce hanobili obrazy vůdce! No fuj! Inu - na hrubý pytel hrubá záplata! Fascinující je, když skopčáci mluví o nejstrašnější genocidě, jakoby zapomněli na všechna ta svinstva, co oni provedli světu - vyvraždili milióny Židů, ke Slovanům se chovali jako k bezprávnému dobytku, dobrému leda na práci, dokud nechcípnou. Jeden z Germánů se dokonce oháněl Ženevskou dohodou, že se k němu jakožto k důstojníkovi mají chovat podle ní. Jakoby oni si z ní někdy něco dělali... A dokonce, považte, když Češi nebo Poláci objevili SS-mana podle vytetované krevní skupiny, tak ho umlátili! Všechny SS-many měli pozabíjet jako štěnice! Podle názoru těchto skopčáků měly být všechna svinstva zapomenuta. Zapomenuto to, že proti Němcům a tomu, co prováděli, byli Čingischánovi nájezdníci dokonalými gentlemany. Němci se celou polovinu 20. století chovali jako dobytek. Kdo za první světové války používal ponorky na potápění civilních lodí a to dokonce i takových, co pluly pod vlajkou červeného kříže? Kdo první použil chlor a později yperit? Kdo vybudoval za té druhé továrny na smrt a upíral negermánům právo na život? A po druhé válce byli všichni úspěšně "denacifikováni" a spousta válečných zločinců seděla do smrti v bundestagu a řezníci z koncentráků vedli německou lékařskou komoru. A po 70 letech začali soudit několik bezvýznamných devadesátiletých starců, kteří obvykle umřeli ještě před rozsudkem. Teutoni by měli prostě držet hubu! ()

Reklama

Reklama