Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (919)

plakát

Jezero (1999) 

Po létech jsem si připomněl tuhle zábavnou koninu, a pořád jsem se bavil. Mladá Bridget Fonda byla krásná a sympatická, Brendan Gleeson oproti Statečnému srdci oholenej.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Poslední Indy pokračoval v intencích minulého filmu, kdy série přešaltovala z fantasy motivů ke sci-fi. Slizský nácek jde tentokrát po Archimedově stroji času, aby změnil dějiny, nicméně zavede Indyho tam, kde se musí archeolog tetelit blahem - do starověku. Skoro mě mrzelo, že tam nezůstal, byla by to bomba na konec celé série.

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Není to vcelku špatná pohádka, i když založená na čistě okopírované zápletce. Děj se rozjede až v polovině, protože zejména na začátku je to hodně ukecaný - pohádka přece nemusí trvat dvě hodiny? Co příliš nezaujalo, byli oba hlavní protagonisté - princ a princezna - člověk by přeci jen očekával více krásy a charismatu. No a ta Křenková? Zdá se to jenom mně nebo připadá příšerně unylá i ostatním?

plakát

Kantor Ideál (1932) 

Osobně si nemyslím, že Lamač neuměl hrát, mám naopak pocit, že hrál přesně to, co po něm Mac Frič chtěl. Na Anny jsou sice vidět manýry z němé éry, ale možná právě proto zahrála ve třiceti diblíka ze septimy. A  Darja Hajská jako třídní žalobníček se od těch jejích pozdějších domovnic moc neliší, už tady vypadá tak trochu jako bába. Za mě fajn naivní komedie.

plakát

John Wick: Kapitola 4 (2023) 

Je to sice zábava, ale notně překombinovaná, natahovaná jak guma od trenek a občas až famózně nesmyslná. Ta Paříž musí být skvělé místo - bandy grázlů po sobě střílí celou noc a nikde žádná policie, sirény, dokonce většinou ani žádní lidé. A ta scéna na schodech, kdy i na kaskadérovi je po dvou schodištích vidět, že by rád skončil, protože sám ví, že kutálet se dalších pět schodišť je hovadina, je u k uzoufání.

plakát

Letuška (2020) (seriál) 

Kaley Cuoco po úspěchu BBT usoudila, že je úžasná herečka a zaslouží si vlastní seriál, a tak si ho sama produkovala. Upřímně, není to až tak hrozné, furt se něco děje, ale ty rozhovory s mrtvolou a ve druhé sérii s několika verzemi sebe sama jsou rušivé až otravné, stejně tak flashbacky. Hlavní postava je nesympatická, hysterická alkoholička, která vždy udělá přesný opak toho, co se po ní chce a po několika dílech leze jen na nervy. Na jedno zkouknutí to ovšem je. Seriál Letuška nicméně dodatečně vysvětlil, proč Penny v BBT stále obchází castingy a poté se pokorně vrací do CF jako servírka - jako herečka prostě není nic extra.

plakát

Howl (2015) 

Horror, který nenadchne, ani neurazí. Klaustrofobní příběh se standardní sestavou, tentokrát ve vlaku, který dobývají vlkodlaci.

plakát

Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021) 

Po dlouhé době česká komedie, na kterou se dalo koukat. Dobré obsazení, zápletka s úkoly, které mají dokázat, že ani skoropadesátník nemusí být sráč. Vcelku to fungovalo, Pechlát jako zpěvačka byl kouzelnej, nicmíně... Šampónova smrt byla docela klišé, které skoro vypadá, že Hartl nevěděl, jak to celé ukončit.

plakát

Nebe s.r.o. (2019) (seriál) 

Seriál, který neskutečně baví. Nejlepší jednoznačně druhá série - středověk v jejich podání je neodolatelný.