Reklama

Reklama

Hydrothérapie fantastique

všechny plakáty
Krátkometrážní
Francie, 1910, 13 min

Obsahy(1)

Georges Méliés představuje ateliér hydroterapeuta, který si bere do péče tučného gentlemana toužícího zhubnout. Všelijak jej mučí - odděluje jeho údy od těla a zase je s ním spojuje, pouští do něj proud - až pán skutečně zhubne a s díky odejde. Objeví se zde i populární srovnávací záběry "předtím x potom". (Renesco)

Recenze (2)

Radko 

všechny recenze uživatele

Chvála ránhojičov a felčiarov. Obézny dedo žiada účinnú odtučňovačku, načo lekár s pomocníkmi vystriedajú viacero krásne podivuhodných šarlatánsky pôsobiacich prístrojov, ktoré mastiguľu kadejako hnetú, masírujú, odsávajú vodu, no brušisko sa nijako nezmenšuje. Skaza jedného z prístrojov a následná explózia ale katastrofou nekončí. Naopak. Čo sa týka údernosti a humoru ide o menej prepracovaný Meliésov film, no uchvacujúci vzhľad a fungovanie podivných liečiacich aparátov, pripomínajúcich skôr továrenské stroje a skvelé vypointovanie radia celok k jasnému nadpriemeru. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Na filmu krásně vidíme, jak je moderní doba zvrácená. Zatímco dřív inkvizice upálila člověka humánně během pár vteřin, soudobé salony krásy ho mučí dlouhé hodiny. A to ještě přitom hlavním problémem onoho pacienta nebyla tloušťka, svým bříškem rozhodně lidi neodpuzoval, zato svým extravagantním účesem a vousy bezesporu ano. ()

Reklama

Reklama