Reklama

Reklama

Legendy kriminalistiky - Série 3 (2022) (série)


Hledač pokladů (S03E02)

(epizoda)
Česko, 2022, 31 min

Hrají:

Mirek Vaňura (průvodce)

Obsahy(1)

Nález ohořelé mrtvoly muže v Klánovickém lese v létě roku 2014 zastřeleného nejméně pěti ranami z krátké palné zbraně odstartoval náročné pátrání po vrahovi. Případ vyšetřovalo první oddělení krajské kriminálky v Praze. V prvopočátku se vyšetřovatelé neměli čeho chytit, protože chybělo to nejpodstatnější – motiv činu. Mladý muž z Uzbekistánu byl pohodář bez konfliktů a nepřátel. Svého vraha v lese při hledání detektorem kovů zřejmě potkal náhodou. Pozornost kriminalistů se obrátila k neznámému muži, kterého v lese zahlédl svědek. Na základě zprávy z balistiky se zaměřili na nevyřešený případ z prosince roku 2013, který byl kvalifikován jako pokus o vraždu a při kterém byla použita stejná zbraň. Tehdy šlo o vloupání, zloděje začal pronásledovat další soused a ten na něho vytáhl zbraň a vystřelil. Z týmu pražské mordparty se tak pomalu začali stávat i odborníci na majetkovou trestnou činnost. Od svých kolegů si nechali stáhnout stovky krádeží a loupeží z celé republiky a snažili se mezi nimi najít nějakou souvislost. A podařilo se. Pachatel dostal přezdívku „střihač“, pohyboval se po celé České republice, vybíral si domy ze 70. a 80. let, kde předpokládal, že nebude zabezpečovací zařízení a čekal, až jejich majitelé budou pryč. Vznikl tak policejní pracovní tým složený hlavně z kriminalistů ze středních, východních a jižních Čech, který ozbrojeného pachatele dopadl. Tým pražské mordparty pod vedením Aleše Stracha musel teď dopadenému recidivistovi Oldřichu Konrádovi dokázat i vraždu mladíka v Klánovickém lese a přijít na motiv, proč ho zavraždil... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obdivuji práci kriminalistů, kteří při rekonstrukcích s vrahy vydrží zůstat v klidu. V tomto případě, když pachatel popisuje, jak zavraždil a následně zapálil týpka, který se v lese motal s detektorem kovů a málem našel pod zemí skrýš, kde vrah ukrýval nakradené věci. ()

Vyrida

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbabělý zlodějíček Oldřich Konrád se chlácholí, že na Denise Batistu střílel čistě v sebeobraně, přitom ani já si nedovedu představit situaci, že pod pohrůžkou střelnou zbraní se rozhodnu dotyčného raději ručně napadnout nežli mu předat nějaký blbý detektor kovu v ceně pár desítek tisíc korun. Střílel jednoznačně skrytě ze zálohy a plánovaně. Spíš mě překvapuje, že podle policistů na tak frekventované lesní cestě nikdo v okolí neslyšel výstřely nebo neviděl kouř z podpáleného benzínu. To že nakonec po tom všem ještě prozradí svou skrýš s naloupenými cennostmi v ceně přes milión korun jen ukazuje buď na jeho inteligenci pod bodem mrazu nebo dobře odvedenou práci policistů. VIDEO ZDE. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama