Reklama

Reklama

Fenomén Bruno Grőning - Po stopách "zázračného léčitele"

  • Západní Německo Das Phänomen Bruno Gröning (více)
všechny plakáty
Západní Německo, 2003, 240 min

Hrají:

Bruno Gröning (a.z.)

Obsahy(1)

Na jaře roku 1949 proudily tisíce uzdravených hledajících do vestfálského Herfordu. Na podzim téhož roku táhl dav ubožáků až 30 000 nemocných denně na Traberhof v Rosenheimu. Všichni měli jen jeden cíl: známého „zázračného léčitele“ Bruno Gröninga – jak byl tehdejším tiskem nazván. Byl jejich poslední nadějí. Ubiti válkou, lékaři to s nimi vzdali, tito lidé měli jen ještě jedno přání: uzdravit se, zbavit se nouze a bolestí. Gröning jim měl pomoci a to se i neuvěřitelně stalo. Fenomén Bruno Gröning zaznamenává dramatické události oné doby a vydává se po stopách tohoto neobyčejného muže. Otevřeně, objektivně a citlivě osvětluje film jednotlivé úseky v jeho životě a působení. Devět let si nárokovala produkce tohoto filmu. Bylo uděláno interview s 80 dobovými svědky, natáčely se hrané scény a nespočetně mnoho dokumentů se do filmu okopírovalo. Vznikl monumentální historický film. Historický dokument o jednom z fascinujících lidí své doby. (sator)

(více)

Recenze (3)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tehdy bylo prosebníků několik tisíc, teď by jich bylo několik milionů - nebo alespoň tolik jako diváků na koncertu Rolling Stones v Rio de Janeiru. Bruno Grőning pracoval s léčivým proudem (Heilstrom - dávám si pozor, aby často neseděl s nohou přes nohu, aby mohl volně proudit). Často se mluví o špatné krvi (bad blood), kterou tento proud ozdravuje. Ale můžeme si myslet to či ono, a vysvětlovat to tak či onak; Bruno Grőning už tu není, a sotva kdo jiný nám může pomoci. Pozn. 1: Určitě bych to nenechával na Babišovi. Pozn. 2: Chtěl jsem tím říct, že nám nepomůže učení Bruna Gröninga, nýbrž pouze Bruno Gröning sám... i když, jak sám říká: "„Existuje mnohé, co se nedá vysvětlit, ale nic, co by se nemohlo stát.” Pozn. 3: V jednom případě neuzdravil válečného slepce (podobně i pacientku v posledním stadiu TBC), protože neexistovala tkáň, se kterou by mohl pracovat. Podobně se stalo dceři někdejšího přítele (Vlastimila Balvína, zvaného Bahňous, ze Žďáru nad Sázavou, který mě později bezostyšně okradl), která měla poškozený mozek. V tomto případě se jednalo o legendárního léčitele ze Svratouchu, Jindřicha Paseku. Pozn. 4: Když Gröning řekl: "Peníze jsou mocné, zdraví je všemocné. (Geld ist Macht, Gesundheit Allmacht)", vyjádřil tím celou podstatu bytí. Pozn. 5: Od první fotografie je patrné, že Gröning trpí strumou (vole - poškození štítné žlázy). Dle Matthiase Kampa se k tomu vyjádřil následovně: „Nemám žádnou strumu, mám pouze žlázu a když je mi umožněno působit na tisíce lidí, tak naběhne natolik, že mi sahá až k prsům a já se cítím velmi dobře. Když mohu působit jen na stovky lidí, zmenší se a já se cítím pořád ještě dobře. Když však smím mluvit jen k málo lidem, je tato žláza velmi malá a já se necítím vůbec dobře a když mi mé působení bude zakazováno, vnitřně shořím.“ Pozn. 6: To, že jsem se nezmínil o protivných silách (odborníci, novináři, kšeftaři a podvodníci) znamená pouze, že tyto síly se pokouší uvést do rovnováhy léčebnou sílu Bruna Gröninga, a že je tomu od nepaměti vždycky tak. Pozn. 7: Gröning byl také tesař. Pozn. 8: Myslím na to, jak úžasné je takové uzdravení. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Bruno Gröning německý fenomen,on sám odmítal slovo léčitel, který v letech po válce pomáhal uzdravovat se. Říkal že nemoc je zlo a je ji třeba odevzdat Bohu a on sám v tomto procesu léčení stojí jen jako prostředník. Existují tisíce dokumentů které prokazují vyléčení nevyléčitelných nemocí. Tento rozsáhlý dokument mapuje celý život Bruno Gröninga od jeho narození,působení ve válce, ruského zajetí až do jeho smrti a jeho mapování dosud nepochopeného působení stran zázračných uzdravení i fanatické snahy úřadů mu v této činnosti zabránit. ()

hEmy_ 

všechny recenze uživatele

Zřejmě se jednalo o ryzího altruistu s nevysvětlitelnými léčivými schopnostmi – takový novodobý Ježíš (btw byl také vyučeným tesařem a sdílel podobný osud). Ale ten jeho krk je fakt divnej. Nicméně, mám mírné pochybnosti o objektivitě tohoto dokumentu a těch 240 minut je těžkej přepal. ()

Reklama

Reklama