Reklama

Reklama

The Guilt List

Krátkometrážní / Drama
USA, 2016

Režie:

Tereza Hirsch

Scénář:

Tereza Hirsch

Hrají:

Tereza Hirsch

Obsahy(1)

Kalifornie, 1953. Když se mladá Američanka Grace se zamiluje do československého imigranta Tommyho, netuší, jaký dopad na jejich lásku bude mít Studená válka a s ní spojené vypjaté vztahy mezi Spojenými státy a zeměmi Východního bloku. Obzvlášť Bill, otec Grace, je pod vlivem protikomunistické politiky senátora McCarthyho a má proti Tommymu od samého začátku výhrady. Poté, co dá Bill Tommymu jasně najevo, že není v jeho domě vítán, musí Grace učinit těžké rozhodnutí. (Brouzdalka)

(více)

Recenze (4)

May 

všechny recenze uživatele

Film nabizi novy a nesmirne zajimavy pohled do xenofobnich 50.let a vsudypritomneho McCarthyismu. Cloveka ani nenapadne nakolik mohla tato povalecna doba primo ovlivnovat ceskoslovenske emigranty kvuli jejich puvodu z prave vznikajiciho Vychodniho bloku. Pro ceskeho divaka je tento kratkometrazni debut citlivou sondou do minulosti, avsak navzdory pomerne specificke problematice, kterou se zabyva, sbira film jednu cenu za druhou i u mezinarodniho publika. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale silný snímek. Objevuje se tam spousta klasických témat (společnost vs. individualita, dětství vs dospělost, důvěra vs nedůvěra apod.) a všechna jsou příjemně zpracována a působí přirozeně. Souhlasím s ostatními, že detaily filmu jsou velmi pěkně vypiplané, role všech postav jsou velmi jasně vyprofilované a i spád příběhu je na stopáž skvěle zvládnutý. Konec navíc dodává ještě větší sílu myšlence filmu. Doopravdy kvalitně zpracováno. Můžu jen doporučit :-) ()

lukhaus 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí filmu "The Guilt List" musím pochválit režisérku a celý její tým, který se projektem zabýval. Propracovaný scénář, kamera a autentický herecký výkon společně dokonale fungují. Samotná situace, ve které se ocitne mladý pár, je napínavým gradujícím dramatem s poselstvím na konec. Film doporučuji. ()

Slezi 

všechny recenze uživatele

Věčné téma, které mělo, má i bude mít co říct v budoucnu. Je už jedno jaké dvě strany konfliktu na obou stranách máme. Předem děkuju, že jsem měl tu možnost vidět tento materiál. Musím uznat, že je vidět, že se na něm podíleli nadaní lidé. Zvlášť me zaujala úžasná kamera a střih. Celkově je projekt vymazlený do detailů (interiér domu, kostýmy) a určitě se tvrdá práce vyplatila. Nedivím se, že sbíráte spoustu cen po festivalech, protože tohle se prostě povedlo. Doufám, že budete pokračovat dál v dalších projektech, protože se těším na další věci. Hodně štěstí ;) ()

Reklama

Reklama