Reklama

Reklama

The Guilt List

Krátkometrážní / Drama
USA, 2016

Režie:

Tereza Hirsch

Scénář:

Tereza Hirsch

Hrají:

Tereza Hirsch

Obsahy(1)

Kalifornie, 1953. Když se mladá Američanka Grace se zamiluje do československého imigranta Tommyho, netuší, jaký dopad na jejich lásku bude mít Studená válka a s ní spojené vypjaté vztahy mezi Spojenými státy a zeměmi Východního bloku. Obzvlášť Bill, otec Grace, je pod vlivem protikomunistické politiky senátora McCarthyho a má proti Tommymu od samého začátku výhrady. Poté, co dá Bill Tommymu jasně najevo, že není v jeho domě vítán, musí Grace učinit těžké rozhodnutí. (Brouzdalka)

(více)

Zajímavosti (5)

  • Hudbu k filmu složili bratři Sani a Sawi Baladi. (Brouzdalka)
  • Auto použité ve filmu je 1936 Ford Roadster. (Brouzdalka)
  • Natáčelo se v Kalifornii a všichni čtyři hlavní herci jsou Američané. Představitel Tommyho - Andrew Bering několik měsíců trénoval český přízvuk. (Brouzdalka)
  • Děj filmu je volně založen na rodinné historii režisérky a zobrazuje život imigranta, jehož otec byl vězněn za totality v 50. letech. (Brouzdalka)
  • The Guilt List se dostal na více než 60 festivalů a vyhrál 16 cen. Na mezinárodním filmovém festivalu v Brazílii získal dvě ceny za nejlepší krátký film a nejlepší kameru. Vyhrál cenu za nejlepší mezinárodní krátký film na Portugal International Film Festival v Portu a nejlepší studentský krátký film na Canada Independent Film Festival v Montrealu. Další ocenění si odnesl například také z filmového festivalu v univerzitním městě Princeton za mimořádný úspěch ve filmu. (Brouzdalka)

Reklama

Reklama