Reklama

Reklama

Barbara

(festivalový název)
  • Francie Barbara
Trailer

Obsahy(1)

Herečka se připravuje na roli Barbary, začátek natáčení je na spadnutí. Studuje svou postavu, její hlas, písně, partitury, gestikulaci, pletení, scény, které se má naučit. Jde to, postupuje to, narůstá to a přerůstá ji to. Pracuje i režisér – plánuje schůzky, hledá v archivech, poslouchá hudbu. Nechává se pohltit stejně jako ona a také jí samotnou. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Temný snímek, přeneseně i doslova. Co se divákovi podává, je mlhavé, rozostřené, zastřené, nekonzistentní, střípky ze života slavné ikony se vynořují těžkopádně, skrze cizí gesta a odvozené repliky, přepsané záznamy, interpretované písně, útržky vzpomínek, šumy, přeryvy... Je to náročné jako prohlížet ohořelé pomíchané tmavé diáky. Postupně však vychází najevo, že Barbařin život snad ani jí samotné nikdy nebyl jasnější, neměla k němu bdělý vztah, nevnímala ho, živoucí byly jen její písně, prací na nichž a jejichž předváděním na koncertech jej trávila (přeneseně i doslova). Herečka, jež ji ztvárňuje, se propadá do podobné nejasnosti a režisér jen chvílemi ohromeně chápe, že byl celý život fascinován přízrakem a že ten jeden polibek, který jako jinoch dostal, byl dost možná jedním z mála, jež Barbara rozdala, a ani tak nebyl zapamatovatelný. Pro mě je to hořký film o umělcích míjejících se s životní podstatou a nesnadno stravitelný, ale překvapivě špatně vymazatelný z hlavy. A velmi hořká, srdce zastavující Amalricova výpověď, zdá se mi. *~ ()

Galerie (8)

Související novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (více)

Reklama

Reklama