Reklama

Reklama

Peklo na zemi: Pád Sýrie a vzestup Isis

  • USA Hell on Earth: The Fall of Syria and the Rise of ISIS
Trailer

Obsahy(1)

Svět je plný obav z radikalismu a globálního terorismu. Sebastian Junger proto využívá svých zkušeností, aby zjistil, co stojí za pádem Sýrie. (National Geographic)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Ako inak od NG tendenčný a silne protiruský a protiasadovksý dokument, ktorý povie A ale nepovie B. Napríklad to, aký je skutočný dôvod občianskej vojny v Sýrii... Kto má z toho najväčší osoh? A v neposlednom rade, kto to financuje? Chýbajú tu informácie o saudsko-arabských salafistoch, ktorý silne financujú a podporujú takzvanú "umiernenú sýrsku opozíciu", petrodolároch prúdiacich z Kataru, Spojených Arabských Emirátov, či Kuvajtu a v neposlednom rade o iránskom zemnom plyne a katarskom plynovode, ktorý Assad v Sýrii zatrhol. No aj tak treba priznať že NG vie točiť kvalitné dokumenty. Teda hlavne po technickej stránke. Mám tu rovnaký problém ako pri netflixáckom Winter on Fire. Na jednej strane polovičaté, nepravdivé a propagandistické informácie, no na strane druhej veľmi pútavo spracovaný materiál, ktorý je svižný, dobre sa naň pozerá a je na technicky veľmi vysokej úrovni. Pravda..., pri možnostiach a prostriedkoch aké tieto spoločnosti majú je to samozrejmosť. Za mňa teda rovnako ako pri dokumente o Ukrajine: 3*. 65 %!! ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Tendenční, neříkající úplnou pravdu, něco neřekli vůbec. Co Al Nusra, co to, že až po zásehu Ruska se to začlo rozpadat, že západ i poté co zasáhl vypadal úplně trapně a nic se nehýbalo? Tohle se zoufale nepovedlo. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Doporučuji ignorovat sekci komentářů a vlastně i celkové hodnocení a dokument si bez obav pustit. V celém dokumentu jsem nenašel vůbec nic, co by bylo lživé, či snad divákem manipulující. Dokonce se v něm otevřeně kritizuje americká zahraniční politika a způsob vedení války v Iráku, takže tvůrci ochotně rozdávají na všechny strany, respektive popisují skutečnost tak jak je. Vskutku zábavné, když se sem pak seběhne rusofilní chátra a konspirační idioti, kteří hltají ruskou propagandu a dezinformace z ní vzešlé a zapáleně stranicky žvaní o tendenčnosti, protože si tvůrci dokumentu dovolili tu drzost a řekli pravdu i o jejich miláčkovi Putinovi. 70 % "Winter on Fire" je podle tebe propaganda, jo? Tak si tady laskavě nehraj na objektivního, když lživou a snad tu nejviditelnější (ruskou) propagandu, kterou Kreml odpověděl na ten dokument, ohodnotíš 4 hvězdami a doplníš je žvásty o komplexním pohledu, který ta kremelská propaganda přinesla. Tak už to ale u jednodušších lidí bývá. Zločinec žvaní o pobožnosti s nožem od krve a uříznutou hlavou člověka v ruce, nekritický konzument propagandy cizího státu zase zapálené mluví o tom, že on zná pravdu a všichni kolem jsou obětí propagandy. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

= odkráglujte si svého Asádka Mamrda Bašára, jenž měl být především už dávno všemožnými tribunály odsouzen za válečné zločiny s přidruženou genocidou i díky tomu neustávajícím odlivem vlastního obyvatelstva zpustošené země ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama