Reklama

Reklama

Cizinci v Česku

(pořad)
Dokumentární / Publicistický
Česko, 2017, 6 min

Obsahy(1)

Jsou tu s námi. Jedni je vítají s otevřenou náručí, druzí zatracují. Co o nich ale ve skutečnosti víme? Jak žijí cizinci v Česku, zachycuje stejnojmenný pořad internetové televize Stream.cz. Jeho průvodci jsou ti nejpovolanější. Ti, kterým je kromě druhého domova v srdci Evropy společný nadhled a sebereflexe, s nimiž o svých komunitách mluví. Reálie Rusů a rusky mluvících spoluobčanů komentuje stand-up komik Tigran Hovakimyan, Vietnamce a jejich stereotypy popisuje Trang Do Thu, autorka blogu asijatka.cz, a dveře domácností bývalých federálních bratrů otevře Slovák Blažej Černák. Vstupné na poučnou a zábavnou multikulturní exkurzi je gratis. (Stream.cz)

(více)

Recenze (3)

topi80 

všechny recenze uživatele

Přestože to natáčí Stream a je pod tím podepsán Luděk Staněk, jeden z nejodpudivějších zjevů této televize (a to už je co říci), kupodivu je to docela dobré. Vedle povinné multikulturní agitky nám totiž pořad zjevně se záměrem a překvapivě často (a dokonce poměrně vtipnou formou) potvrzuje, že ta klišé, která máme s cizinci spojená, bývají většinou naprosto přesná. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, byť poněkud "povrchní sonda do cizincovi duše". Rozhodně zajímavé a to i navzdory tomu, že bych mnohé "cizince" viděla raději za hranicemi našeho státu včetně několika Čechů. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama