Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (2 406)

plakát

Neviditelné zlo (2024) 

Mně se to líbilo, dokonce převelice. Ctilo to všechny zákony žánru, velmi dobře to pracovalo s atmosférou, lekačky nebyly lekačkovité, ale spíše takové postupné a mrazivé, což je ještě mnohem lepší. I příběh se docela pěkně rozvíjel. No, ale pak přišla totálně ujetá poslední třetina. Takže dvě třetiny filmu za čtyři hvězdičky, poslední třetina za odpad (šel bych klidně i do minusu). A přitom kdyby ten závěr pointoval někdo, kdo je při smyslech a dokázal by zúročit vše, co bylo rozehráno, a nějaká tajemství by nechal třeba i otevřená, mohlo to být klidně na maximum.

plakát

Tarot (2024) 

Nenáročná vyvražďovačka, která si bere část inspirace i z Nezvratného osudu. Různorodý výklad karet umožnil, aby se vykonání spravedlivého trestu ujala vždy jiná příšera (mně osobně se nejvíc líbil mág), takže jsem se nenudil a každá exekuce vypadala trochu jinak, navíc se povedla i práce s opakovanými lekačkami. Všechna horrorová klišé byla zachována ve vrchovaté míře, což je dobře. Jen ten závěr mě poněkud vytočil.

plakát

Okres na severu - Nebezpečí (1981) (epizoda) 

"I kdyby teď Hanycha přejelo auto, tak budu se vší energií a rozhodností proti tomu, abys toho ředitele dělal ty!"

plakát

Abigail (2024) 

Že nepůjde o dílo zrovna extra originální bylo jasné, ale od začátku to vypadalo, že půjde o takovou docela hezkou vyvražďovačku, kdy člověk mohl tipovat, kdo půjde na řadu první, kdo přežije (i s přihlédnutím k povinné inkluzi a diverzitě). A tak film plynul, v jednu chvíli to vypadalo na docela zajímavou psychologickou hru. A pak se z toho stala naprosto neuvěřitelná nudná a otravná blbost. Nemohu být podrobnější, neboť bych spoileroval, ale člověk se aspoň třikrát radoval, že už je konec. A on ještě nebyl, aby mohla přijít ještě větší blbost.

plakát

Vrátila jsem se z hrobu (2018) 

Krátká hororová jednohubka pro kratší večer. Atmosféra i celý příběh trochu kulhají, napětí se také příliš nedostavuje, ale pro zabití volné hodiny, proč ne.

plakát

Akumulátor 1 (1994) 

Otec a syn Svěrákové si chtěli tak trochu udělat legraci z hollywoodských akčních slátanin a vznikla z toho... ...strašná blbost.

plakát

Sanitka 2 - Epizoda 11 (2013) (epizoda) 

Asi jsem nějak ultramoderně přemýšlející jedinec, ale nějak jsem nepochopil, co takovému testosteronovému týpkovi, jako je Neliba, vadilo na typu podnikání jeho syna.

plakát

Sanitka 2 - Epizoda 10 (2013) (epizoda) 

Tento díl si určitě zasluhuje uznání za ukázání muslimů v pravém světle. Zbytek zápletek a dialogů však musel pan Hubač psát, když byl zcela mimo normální běžné a logické vnímání.

plakát

Sanitka 2 - Epizoda 9 (2013) (epizoda) 

Doktor Bláha dokonale hláškuje, čímž si tento díl vysloužil vyšší hodnocení, než by objektivně zasluhoval. Mít Simonu jako milenku je jedna věc, ale mít ji doma? Pokud jde o Radostovou bouračku, nebylo by lepší odpustit si tu scénu s klíči a předložit ji jako hotovou věc? Takhle návodně diváka připravit na to, co se bude dít... Pokud jde o Kaderku a jeho záchrannou akci, tak nevím, jestli vytočení psychopata dalším důvodem k traumatu je nejlepší cesta k osvobození rukojmích.

plakát

Sanitka 2 - Epizoda 8 (2013) (epizoda) 

Třetí Gordonovo kroužení nad vilou už je trochu stereotypní. Možná to měli tvůrci dotáhnout do konce a nechat ho přistát. Za pozornost stojí Kostkovo řešení rodinných problémů.