Reklama

Reklama

Jak se kozáci stali Olympioniky

  • Sovětský svaz Kak kazaki olimpijcami stali (více)
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Sovětský svaz, 1978, 17 min

Zeus by chtěl mít svatý klid, jenže bůh Mars si nedá pokoj a pořád mezi lidmi na Zemi rozpoutává války. Když nepomůže potopa, vymyslí Zeus Olympijské hry. (Dafilms.cz)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zeus, nasraný jak Perun, jak tak nevyspalý Bůh i člověk bývá, se rozhodl vyčerpat válečníky jinak. Dal jim vlastnoručně vybudovaný stadion a doufal v lepší příští. Možná ani ne tak v mír na zemi, jako ve chvíli klidu na spánek (napadá mě, zda nebyl už tak půl roku na mateřské). Když se mu nepodaří Marta připravit o moc tím, že dal lidem zábavu, zapojí do akce svého kachektického bratra, vládce podsvětí, ten se ovšem taky moc nevycajchnuje. Toho však bohdá nebude, aby kozák neuspěl, když si něco zamane. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     Spočiatku je to také nezáživnejšie a dosť jednotvárne, keď neustále Mars kuje svoje vojnové pikle, Zeus do toho zasahuje a kozáci si len varia svoj boršč (či čo to majú v tom kotli). Oživenie príde až vtedy, keď je Mars odvedený do podsvetia. Výborné sú potom tie športové zápolenia našich troch kozákov s Marsom. Hudba spočiatku pôsobí až príliš jednoducho, ale časom je pomerne chytľavá (najmä ten gitarový motív). Tento diel obsahuje celkom peknú myšlienku o premene vojnových chúťok na chuť si zašportovať (športový súboj namiesto vojnového súboja). ()

Reklama

Zajímavosti (1)

  • V podsvětí je na rozcestníku nápis "Bližnije peščery - Dalnije peščery" (Bližší jeskyně - Vzdálenější jeskyně), což je odkazem na stejnojmenné jeskyně Kyjevskopečerské lávry, zároveň z toho jde dovodit, že se děj odehrává v Kyjevě. (Jezinka.Jezinka)

Reklama

Reklama