Reklama

Reklama

Bez života

(festivalový název)
  • USA Bloodless
Trailer
Krátkometrážní / Dokumentární / Drama
Jižní Korea / USA, 2017, 12 min

Režie:

Gina Kim

Scénář:

Gina Kim

Obsahy(1)

Válka nepřináší pouze ztráty na životech a psychická traumata všech přímých účastníků. Civilisté dané oblasti musejí vytvořit pro vojáky vhodné zázemí. V Jižní Koreji tak v 50. letech vzniklo dodnes fungujících 96 okrsků, jež mají uspokojit sexuální potřeby americké armády. V jedné z opuštěných ulic Jižní Koreje září podbízivá neonová světla, blikající fluorescentní nabídky výloh, kolem se rozléhá rytmický klapot dámských podpatků. Vše se zdá být klidné, bez náznaku toho, že je něco v nepořádku. V roce 1992 však v těchto místech mladé prostitutce ukončil brutálním způsobem život jeden z vojáků. To jí patří lodičky, jejichž klapot zde stále zní. Stejné je to zde i s násilím na ženách, které tu je na denním pořádku. Policie ani zákon nepomáhají. Kdo se však podívá zemřelé dívce do očí, musí se ptát: jak dlouho ještě zůstane svět lhostejný? (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

showxman 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem si tento snímek navolil jako první do mého playlistu filmů ve virtuální realitě. A jsem rád, že to byl vůbec první film, který jsem v tomto formátu budoucnosti zhlédl. Bohužel forma zpracování nedokázala toto bezpochyby tíživé téma zobrazit tak, aby v divákovy zanechalo hlubší emoce. A ani "šokující zjevení" na konci snímku to nezachránilo. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Snímek se snaží diváka dostat do stavu zmatení, klaustrofobie a nevědoucna neobvyklou formou primárně působící na zvukové vjemy, avšak ne moc dobře se to daří. Pár atmosferických častečků se tam vyskytuje, divák se v průběhu opravdu moc necítí ve své kůži, ale ne podle autorských představ, spíš z důvodu nepochopení celé myšlenky, již se snímek snaží přenášet. Proto kdybych si po zhlédnutí nepřečetl, o čem to vlastně je, tak bych to bral jako další povýšeně umělecké ztvární vraždy, nic víc. 4,5/10. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama