Reklama

Reklama

Zodiac Killer: Případ uzavřen?

(pořad)
  • USA The Hunt for the Zodiac Killer (více)
Dokumentární / Reality-TV
USA, 2017, 5x42 min

Obsahy(1)

Jedná se o jeden z nejsložitějších kódů v historii, který svou dokonalostí soupeří s Rosettskou deskou a Enigmou. Jeho autor je neznámý. Říká se mu Zodiac – a je to sériový vrah, který na konci šedesátých let terorizoval San Francisco. Zodiac zabil pět mužů a žen a jako stopy z drobečků za sebou zanechal jen jakési bizarní šifry. Přestože tyto šifry studovali nejlepší odborníci trestního soudnictví své doby, dekódováno z nich bylo jen 25 %. Detektiv Sal LaBarbera z LAPD bude nyní spolupracovat s týmem dešifrátorů a vyšetřovatelů FBI, aby Zodiaca dopadli. Klíčem je nová průkopnická technika, nazývaná Vyšetřování dvojšroubovice. Ve spolupráci s Kevinem Knightem, mistrem dešifrátorem z UCLA, se pokusí Zodiaca chytit pomocí nového přístupu – když zlomíte člověka, prolomíte i kód. Díky složení DNA, novým informacím o Zodiacově chování a technologii rozpoznávání obličeje, použijí Sal, Ken, a tým dešifrátorů své odborné znalosti k odhalení toho nejtajemnějšího a nejzákeřnějšího zabijáka v historii Spojených států. (History Channel)

(více)

Recenze (2)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Na tému Zodiac, neexistuje lepšie spracovaný dokument, pričom: "This Is the Zodiac Speaking", ktorý je o 10 rokov starší, mu nijak nemôže konkurovať. Kým v uvedenom z 2007 je poväčšine všetko položené na polemike, tento vyslovene skúma dôkazy, do detailu rozoberá potenciálnych podozrivých, časovú os ich pohybu, spáchané vraždy, no a v neposlednom rade, lúšti samotný kryptogram. Čím viac sa blíži záver, tým viac je samotný dokument ponorený do rúška tajomna, keďže ponúka ďalšie a ďalšie možné varianty, ktoré dávajú zmysel, pričom práve pre tieto informácie, to celé znie akosi - šialene. ()

kingpsch 

všechny recenze uživatele

vyborna kamera ako vzdy u History pouzitie dronov dava ine nadhlady,pribeh je sam o sebe zaujimavy kto ma rad tajomstva si pride na svoje,kazdy diel ma spad nenatahuju to do vela dielov.palec hore ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama