Reklama

Reklama

Svět velkých koček

(seriál)
Velká Británie / USA / Francie, 2018, 2 h 55 min (Minutáž: 58–59 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jak se kočky dokázaly přizpůsobit podmínkám života v takřka jakémkoli prostředí na naší planetě? Jaké jsou nejnovější poznatky o nejrychlejším suchozemském zvířeti nebo kočičí komunikaci? Svět velkých koček se konečně otevírá přímo před našimi zraky... Díky nejmodernějším technologiím a nejnovějším vědeckým poznatkům vznikla jedinečná mini série z produkce britské BBC. Odhaluje neznámý svět plachých velkých koček a vrhá na něj světlo zvídavých kamer. Filmaři pracovali na Světu velkých koček více než dva roky a navštívili 13 zemí v různých koutech planety. Podařilo se jim najít a natočit 31 ze 40 existujících druhů – tedy více než komukoli před nimi. Hned v první epizodě tedy uvidíme kočku cejlonskou, která je nejmenší na světě. V Himálaji se připojíme k osamělému samci irbise, jenž si smutně hledá partnerku. Dále zjistíme, jak se kočky dokázaly přizpůsobit podmínkám života v takřka jakémkoli prostředí na naší planetě. V Jižní Africe zažijeme noční pronásledování malé kočky černonohé, která potvrzuje pověst nejnebezpečnější šelmy ze všech. V dalekém Mongolsku se nám naskytne vzácný pohled na málo vídaného manula v domácím prostředí ve společnosti koťat, ale i na lovu, jak číhá na nic netušící kořist a vypadá při tom jako nehybný kámen. Další část se zaměřuje na vědce, kteří mají možnost studovat velké kočky tak detailně jako nikdy dřív. Dozvíme se o jejich přelomových objevech, jako jsou nové poznatky o nejrychlejším suchozemském zvířeti nebo kočičí komunikaci. Svět velkých koček se konečně otevírá přímo před našimi zraky. (TV Prima)

(více)

Recenze (4)

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Prvotriedny pohľad do zákutia života i tých najplachejších divokých kočiek, pri ktorom sa filmári skutočne vytiahli (stačí si prečítať obsah). Je to tak hravé, dravé, novátorské, v mnohom i prekvapivé a skutočne famózne natočené, že až pradiem. ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Myslel som si, že bez Davida Attenborougha bude dokumenarný seriál z produkcie BBC ochudobnený, ale nebolo to tak. Kamera, strih, inovatívnosť a celkový dojem z dokumentu bol špičkový. Zábery boli krásne, kvalitné, veľakrát veľmi raritné a zachytávajúce niečo, čo sa málokomu podarilo natočiť. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama