Reklama

Reklama

Data, která měnila historii

(seriál)
  • Francie Quand l'histoire fait dates (více)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Seriál vypráví světové dějiny prostřednictvím několika důležitých dat a prostřednictvím naší paměti. V podání nadšeného historika Patricka Boucherona nám historie oživne před očima a díky smělé a zábavné grafice bude i srozumitelná. Datum je momentka, záblesk minulosti, a vyžaduje prolínání různých disciplín, jako je historie, umění, archeologie a literatura, abychom si mohli utvořit jasný a citlivý obraz minulosti. Probouzí naši dětskou zvědavost a připomene nám, kdy jsme snili o stroji času. Pořad se dost možná stane hlavním referenčním materiálem při výuce dějepisu. (Viasat)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Nový svet (1492) 2. Ukrižovanie Krista (33?) 3. Hirošima (1945) 4. Čierna smrť (od 1347) 5. Pán Angkoru (1431) 6.Začiatok moslimských dejín (622) 7. Prísaha v "míčovně" (1789) 8. Prepustenie Mandelu na slobodu (1990) 9. Výbuch Pompeí (79) 10. Smrť Alexandra Veľkého (323 pnl) Inak ale kusé, faktografické, divácky málo pútavé. A minimálne polovica udalostí ani nepatrí do top 10 udalostí, ktoré zmenili svet. ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin dějepisu. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých historických událostech. ()

Galerie (65)

Reklama

Reklama