Reklama

Reklama

Dejte jim trávu

  • USA Weed the People

Recenze (4)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

O malých pacientoch, postihnutých jednou z naj-zákernejších chorôb - rakovinou, "nečakanom" lieku, ktorý je všeobecne považovaný za zlo dnešnej doby - marihuane. O ľuďoch, ktorí všemožnými silami bojujú s veternými mlynmi v podobe farmaceutických spoločností, či samotnej vláde, ktorá odmieta akýmkoľvek spôsobom podať pomocnú ruku, aby raz a navždy preukázala vôľu, že život je viac, ako hodnota peňazí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě ze sociální oblasti neznámé téma. Rodiny asi mají dobré pojištění, protože v USA léčit rakovinu znamená prodat dům. Vypravěč říká "Spousta lidí marihuanu nevyzkouší jen kvůli její reputaci". Můj vedoucí katedry jí kouřil. U nás je k ní jiný postoj. Já ji nemohu, protože po ní nemohu spát a ráno se probudím ve čtyři ráno. nyní má u nás rakovinu 600 tisíc lidí, každý den na ní 70 zemře a v průběhu života jí dostane každý třetí Čech a každý čtvrtý na ni zemře. Z této optiky jsem se díval na dokument. Důvodů je mnoho. Jedovaté životní prostředí kvůli našemu bažení po růstu HDP, stres, genetika, nyní se ukazuje, že i antikoncepce u žen. Lékařka Máslová na loňské přednášce o antikoncepci v Městské knihovně v Praze říkala, že nežádoucí účinky antikoncepce jsou bagatelizovány a v minulosti byly zamlčovány. V tom docházelo k manipulaci veřejného názoru. Tento dokument mění názor na marihuanu, ale prokazatelně se po ní hloupne (paměť) a mění osobnost. Můj názor na její legalizaci - pro nemocné ano. Dokument totiž nemá kapacity ani odvahu, aby zodpověděl otázku, jestli marihuana působí proti rakovině preventivně. To bych asi nepřežil probouzet se po ní o nedělním svátečním ráno nebo na dovolené ve čtyři ráno...Dokument je americky nekorektní když v něm nejsou zastoupeny všechny rasy. Rakovina jistě korektní je, ale asijské rodiny si zřejmě nepřipustilly kameru do rodiny. ()

Hora1000 

všechny recenze uživatele

Dokument, který i díky dětským pacientům vyvolává silné emoce. Zajímavá fakta a pohled do života rodičů, kteří bojují s časem. Při této stopáži bych ocenil více komplexnosti. Každopádně hodné shlédnutí. ()

Reklama

Reklama