Reklama

Reklama

Císař

(festivalový název)
  • Velká Británie Kaiser: The Greatest Footballer Never to Play Football
Trailer
Velká Británie / Brazílie, 2018, 98 min

Režie:

Louis Myles

Hrají:

Priscila Buiar

Obsahy(1)

V osmdesátých a devadesátých letech měla Brazílie famózní tým. Hráči jako Zico, Socratés, Romário nebo Ronaldo dokázali týmovou hru povýšit na umění. Ale tehdy měla Brazílie také nejlepšího fotbalistu na světě, který v životě ale neodehrál ani minutu. Carlos Henrique Raposo, všem známý jako Císař, vyrůstal v Rio de Janeiru s jediným snem, dostat se z chudoby a stát se profesionálním fotbalistou. Talent mu chyběl, co mu ale nechybělo byla odvaha jít za svým cílem trochu jinak… (Fotbal je Film)

(více)

Recenze (3)

Pantata 

všechny recenze uživatele

Je to strašně zajímavý příběh. Ale to zpracování už moc zajímavé není. Spoustu mluvících hlav, po chvíli už se člověk ztrácí, kdo že to odpovídá, dokumentu schází posloupnost, která by odhalovala, co a jak se dělo. Navíc nevím, co má za význam dokument uvádět slovy "Některé z následujících událostí se staly." Po konci filmu má člověk o story profesionálního a chronického podvodníka a lháře v hlavě stejně otazníků, jako na začátku... Škoda. ()

Mara97 

všechny recenze uživatele

Naprosto souhlasím s tím, co napsal Pantata. Světový unikát, snad jediný dokument, po kterém máte v hlavě ještě více otázek než na začátku. Předtím už jsem totiž něco o Kaiserovi četl, ale po divném konci se mi ty souvilosti sesypaly v hlavě jako domeček z karet. ()

Reklama

Reklama