Reklama

Reklama

Řeka

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Na samotě v kazašské stepi žije rodina s pěti chlapci. Nejstarší Aslan má zbylou čtveřici bratrů v nepřítomnosti otce na povel. Jejich poklidné rutinní soužití naruší dvě události. Tou první je objev řeky, která v suchém prašném terénu představuje vítanou oázu osvěžení a volnosti. Tou druhou je nenadálý příchod Kanata, hocha z města, který na venkovské sídlo bez funkční televize přinese moderní technologické vymoženosti. V ohrožení se tak ocitnou nejen tradiční hodnoty, ale i Aslanovo postavení v čele sourozenecké tlupy. Dojde k rozkladu přísné patriarchální nadřazenosti, nebo naopak k jejímu utvrzení? (Letní filmová škola)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí je to jako de javu, tohle už jsem někde viděl. Dlouhé záběry na krajinu a scénu. Minimum dialogů. Řeka je jako zasvěcení, Iniciace do světa dospělých. Konec dětství. A souboj Aslana s Kanatou. Podobenství o Kainu a Abelovi. Není to film, na který se díváš se zatajeným dechem, ale jeho poetičnost a vizuální stránka je dech beroucí. Bílá vrána, takových filmů se točí hodně málo a je to škoda. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Baigazinův drsný, esteticky vyvážený drama s další krutou výpovědí. Nikdo nemá kazašskou optiku takhle blízko. Záběr na řeku a odrazu slunce od vln je úžasný. [Lfš 2019] ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama