Reklama

Reklama

Tomber

  • angličtina Falling
Krátkometrážní / Drama
Francie, 2018, 33 min

Obsahy(1)

V zimě roku 1994 v menším francouzském městě dostanou studenti za úkol vypracovat referát o románu jednoho z klasiků francouzské literatury. Baptiste (Jean-Baptiste Le Vaillant) a Léo (Solal Forte) mají zpracovat román „La Chute“ („Pád“) od Camuse. Jelikož Baptiste bude večer sám doma, dohodnou se, že k němu Léo přijede a budou na tom pracovat. (Gaytitulky.info)

(více)

Recenze (2)

petrsv 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý snímek s nádechem 90. let, takže kluci místo čumění do mobilů trávili večer jinou činností a povídáním. Prostředí, kamera, zvuk - prakticky není co vytknout. Pominu-li postavu učitelky, která byla na odstřel, tak největší devizou tohoto krátkého filmu jsou herci Jean-Baptiste Le Vaillant a Solal Forte. Jejich gesta, pohyby očí v kombinaci s tím, co říkají, vytváří zvláštní atmosféru, ve které je napětí jak při bouřce. Zatímco Léo je v jednu chvíli oběť, kterou by měl divák litovat, chvilku na to má nos až u stropu. Obdobně Baptiste, u kterého divák čeká, kdy pošle spolužáka někam, ale nic. Tvůrci naštěstí nejeli úplně na vlně filmů s otevřeným koncem, takže divákovi se lecos objasní, ale přece jen závěr mohl být lépe zpracován. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Mohlo by se zdát, že jde o snímek jednoduchý.  Ale pod touto slupkou se vyklubal příběh niterný, velmi dobře oběma herci zahraný, příběh, který v mnohém divákovi zůstane ... 8998 ()

Reklama

Reklama