Reklama

Reklama

Svět bojových umění

(seriál)
  • USA Fightworld
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Herec a nadšený bojovník Frank Grillo cestuje po světě a zblízka poznává různé bojovné kultury, aby pochopil jejich tradice a motivaci. (Netflix)

Recenze (2)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Doku seriál od Netflixu, kde Frank Grillo objíždí různé fighterské gymy a trénuje tam a kecá... Zkrátka a dobře něco jako cestovateská show s Anthony Bourdainem, akorát to není o vaření, ale bojových umění. Mimo Grilla na tom dělal i Joe Carnaham. Já z těch 5 dílů byl nadšený, hlavně z Mexika a Izraele. Ale upřímně se zrušení moc nedivím. Grillo je nadšenec a ultra sympaťák, hlavně klobou dolů jakou měl formu v 51 letech. Ale objektivně to nestačí. Jako je cool koukat jak kecá s Juliem Cesarem Chavezem, ale kdo z vás ví, kdo to je? Ani tam nerozvedou, že Mexičani jsou pro box, to co Kanaďani pro hokej. Prostě tomu komplet chybí scénář a dramaturgie. Dialogy jsou skvělý motivační citáty vlastně, ale to většině lidí prostě nestačí. Škoda, rád bych se ještě podíval na Kubu, Ukrajinu, do Brazílie, Holandska, do Kronku, gipsy bareknuckle fighty, těch cool gymů a fighterských zákoutí jsou na světě desítky, tohle by v klidu vydalo na 8 sezón. :- Hlavně co jsem koukal, on spoustu těchle věcí absolvoval sám, bez kamery, což mu teda kurva závidím. :D Nejvíc jsem se nasmál u Krav Maga, kde měl z nácviků s instruktorem Grillo evidentně strašně nasráno a ani to neuměl maskovat :D Pro mne 8/10, mimo fanatické obdivovatele Grilla a příznivce bojových sportů bych se to hodně bál doporučit... ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá série o 6ti dílech - box (Mexiko), thaibox (Thaisko), wrestling (Senegal), krav maga (Izrael) a lethwei (Myanmar), ve které můj oblíbenec Frank Grillo objel výše zmíněné gymy a zkoumá, popisuje a pozoruje tamní styly. Zajímavé taky je, jak se ve zmíněných zemích děti už od mala učí bojové styly a díky nim se drží pryč od problémů s drogama na ulici a právě vykreslení a rozhovory s mladýma mi přišly na seriálu snad nejzajímavější. Možná vidím jako mínus, že je seriál trochu ukecaný a na jednu stranu podává kvantum informací o daném stylu, na druhou stranu je tady na mě občas málo boje a tréninku. Pro fanoušky bojových sportů je to pořád hezký přírustek do už tak chudé rodiny podobně zaměřených snímků, ostatním seriál ale nic moc nedá. Klobou dolů za Grillovo odhodlání se pustit takhle sám do podobného projektu. Hodnocení dílů: 1. Box - 3*, nejslabší, ale rozhovory s mexickými boxerskými veterány měly něco do sebe 2. Thaibox - 4*, výborně zpracovány zápasy mladých kluků, v závěru i úspěšný pokus o emoční stránku 3. Lethwei - 5*, seznámení s ne až tak známým lethwei (zápas bez rukavic), za mě super hlavně z informační a zápasové stránky 4. Wrestling - 2*, nejslabší díl, hrozně táhlé rozmluvy o Senegalském náboženství a zbytečná filozofie 5. Krav maga - 5*, výborné skloubení tréninku krav magy a současně zobrazení bezpečnostních složek Izraele a jejich mentality ()

Reklama

Zajímavosti (2)

  • Ve 4. epizodě 1. série s názvem Senegal: If I Should Fall from Grace with God Frank Grillo prozradil, že váží 70 kilogramů. (Rominator)

Reklama

Reklama