Reklama

Reklama

Berlin Bouncer

(festivalový název)
  • Německo Berlin Bouncer (více)
Trailer

Obsahy(1)

Berlínský noční život v proměnách času: od rozděleného města přes klubovou scénu devadesátek až k dnešní party metropoli. Kdo stál na začátku toho všeho? Na základě tří napínavých biografií legendárních berlínských vyhazovačů vypráví film Berlin Bouncer o vzestupech a pádech tohoto trendu. Frank Künster přišel ze západního Německa do města, jehož hranici s východním Berlínem tehdy ještě v americké uniformě hlídal Smiley Baldwin, a ve kterém Svena Marquardta, jakožto mladého východoněmeckého punkera a fotografa, náhle překvapil převrat. Brzy se zapletou do sítě divokého berlínského nočního života devadesátých let a později se z nich stanou uznávaní selektoři těch nejlepších klubů města, jejichž dveře a tajemství dodnes chrání. (Das Filmfest)

(více)

Recenze (2)

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Opravdu unikátní námět, který funguje tak do poloviny filmu. Když se autoři zaměřují na tři hlavní hrdiny a jejich noční šichty u dveří - jede to a dostanete přesně to, co jste očekávali. Bohužel se pak spíše po zbytek dokumentu zabředne do příliš osobního života hrdinů, který už není tolik zajímavý a linka zpomaluje a zpomaluje. Poté už to jen zachraňuje upřímný a autentický Sven Marquardt, který vás baví ať se děje cokoliv. Slabší 3* ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Film se točí okolo života tří dlouholetých vyhazovačů, kteří zažili ranou klubovou scénu ve sjednoceném Berlíně po pádu Berlínské zdi, což je svěží nápad. Nejzajímavější z tria je známá osobnost Berghainu Sven Marquadt a vlastně by asi nevadilo natočit o něm samostatný dokument, protože jako umělec má zajímavé názory a umí je podat. Další vyhazovač Frank je taky zajímavý týpek a trochu nudný je spíš bývalý vojenský policista Smiley - sice mnoho let v kšeftu, ale zdá se, že si soukromí spíš chránil a moc příběhů nemá, spíš sdílí filozofii povolání. Pro milovníky Berlína to bude lepší trojka, nevím, jak si užijí dokument ti ostatní. ()

Reklama

Reklama