Reklama

Reklama

Mimo Dosah

(studentský film)
  • USA Out of Reach
Drama / Krátkometrážní
Česko, 2019, 11:30 min

Obsahy(1)

Mimo Dosah je příběh o beznaději, děsivém neznámu, ale i příběh pevné vůle a velké lásky. Když se Marek probudí v bezrozměrné místnosti, která nemá strop, ani zdi, která nemá začátek ani konec, začíná pátrat v zamlžené minulosti a zároveň se snaží si vybojovat svou budoucnost... (OndwaK)

Recenze (2)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Čo musím uznať je strih, práca s farbami a obecne technická stránka. Tá sa síce úplne netrafila do môjho vkusu, ale objektívne bola zvládnutá na jedničku, to pán Ondrej vie. V čom však jeho študentský filmík výrazne zaostáva je chabá dramaturgická stránka a neuspokojivý herecký výkon ústredného protagonistu. Neviem či bola chyba v ňom, alebo mu skôr nič viac neumožňoval nekonzistentný scenár, ktorý bol inak strašne zle vykonštruovaný a bez jasnej pointy vyšumel tak nejak do prázdna. Vzdávam mierny úklon za snahu, toť však vše. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Na tenhle studentský film jsem narazila úplnou náhodou, neměla jsem ani v plánu si ho pustit. Ale těch jedenácti minut, které mi z mého času ubral rozhodně nelitituju. V první minutě jsem nevěděla, co si o tom mám myslet, avšak v té další ... Z tohoto díla čiší emoce, energie. Beznaděj, zmatenost, nenávist, ale i vůle a odhodlání, víc pocitů, ani minut, bych asi nezvládla. Studentský film je dlouhý tak akorát. Neuvěřitelné zpracování, které vtáhne do děje, běhá z něj mráz po zádech a donutí člověka přemýšlet. Mi přišlo, jakoby děj by jen pozadím, dokreslením všeho toho okolo, především pak pocitů, které se v nekonečném prostoru rozpínaly. Technická stránka bezpochyby skvělá. Jen ten konec, pokládá až příliš mnoho otázek a pořádně mi "šrotuje" v hlavě, mate mě. Pokud právě tohle bylo v plánu, tak svůj účel konec rozhodně splnil. ()

Reklama

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Postel, na které ve filmu leží David Tilšer, má ve skutečnosti menší nosnost, než byla hercova skutečná váha. Při natáčení se pod ním kvůli tomu několikrát propadla a musela být slepována páskou. (OndwaK)
  • Natáčení trvalo celkem pět dní, z čehož se nakonec jeden celý den vůbec nepoužil. Šlo o scénu s nehodou, která byla nakonec z filmu vystřižena, protože byla příliš obyčejně popisná. Postprodukce filmu byla zdaleka nejnáročnější, pracovalo se na ní přes dva měsíce. (OndwaK)

Reklama

Reklama