Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (314)

plakát

Eliška a Damián (2023) (seriál) 

Tak jsem tedy zhlédla celý počin jménem Eliška a Damián. V první chvíli převládalo zděšení, potom vyjevenost a nakonec naprostá otupělost (viz můj komentář k prvnímu dílu). Tenhle počin nemá nic, co by mělo s upoutávkami a masivní kampaní, byť smítko společného, herecké výkony jsou jen levnou napodobeninou nějaké turecké telenovely (a i ta telenovela má často uvěřitelnější postavy), řeč v minulosti jako vytržená z kontextu (kdo sakra v 18? jestli se nepletu, století mluvil moderní češtinou?), nad kostýmy by se dalo přivřít oko, ale ta kamera ... No ať se na mě nikdo nezlobí (a pravda, filmování rozumím asi jako koza petrželi), ale tuhle ohavnost přeci nemohli pustit ven. Ty záběry jsou otřesné a v souboji s černobílým  filmem by je ten černobílý snímek tedy co do kvality rozsekal. Nemám nic proti Smetaně ani ostatním hercům, ten příběh (poté co si zvyknete a smíříte se s nevalným vším okolo) dává smysl, ta myšlenka byla dobrá, ale všechno ostatní ji bohužel pohřbilo. Podle statistik sledovanosti si tohle veledílo našlo své příznivce, sice si nedokážu představit, kdo by se na to díval se zájmem (já koukala čistě ze zvědavosti, kam až to může klesnout), ale budiž. Pokud už mají natočenou druhou řadu, což tak podle ukázek vypadá, myslím, že by ji měli vypustit, minimálně na internetu. Obecně, i když u mě převládá znechucení a bylo to tak laciné, že se mi poměrně často převracel žaludek, to nebylo nejhorší. Myslím, že s jinými počiny nebo na jiné televizi bychom klesli ještě mnohem níž. Proto ta 1*, Za ten příběh, který, když se pozorně díváte, není úplně k zahození. A možná by druhá série stála za víc (přeci jen, když si představím Frederiku spolu s Eleonorou, jak cestují do budoucnosti, mohla by to být nakonec příjemná komedie a ne přeslazená náhražka něčeho romanticko-scifi-historického ...).

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) odpad!

Tak i já nevyznavač televize jsem té všudypřítomné reklamní kampani podlehla a k prvnímu dílu v sobotu večer čistě ze zvědavosti usedla. A už po první minutě jsem se nestačila divit! Tohle veledílo začalo tak nějak divně, podezřele, interiéry působí jako nahrané, postavy jako by vystupovaly ze scén, osmnácté století nevypadá jako osmnácté století, spíš jako kdybych se teď zašla projít po zámecké zahradě, všechno mi přišlo až moc umělé, moderní a ty rozhovory ... No ať se na mě nikdo nezlobí, ale že by takto mluvili v 18. století? Kdyby alespoň vzali historismy, archaismy, knižní slova, trošku si s tím pohráli a něco by vyšlo, ale aby princ z 18. století mluvil moderní češtinou okořeněnou o pár historických slov ???  Tak to mi vyloženě trhalo uši. Seriál upoutá anotací, prý: "Romantický pohádkový příběh plný nádherných exteriérů, kostýmů a skvělého hereckého obsazení." Tak to bych tedy chtěla vědět, co je to skvělého hereckého obsazení? Těch pár herců? Škoda plýtvat slovy. A pohádkový příběh? To už i ty méně povedené vánoční pohádky na ČT jsou lepším vynaložením prostředků... Jsem ráda, že jsem to vydržela až do konce, ale příště už to asi oželím. V hlavním vysílacím čase v sobotu to podle mě dlouho nevydrží.

plakát

ONEMANSHOW: The Movie (2023) 

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale na tomhle něco hodně smrdí. Do kina jsem šla s očekáváním, že uvidím něco, co mě převálcuje a doslova to zboří všechny rekordy návštěvnosti. Co se týče té návštěvnosti, stoprocentně se to Kazmovi a jeho týmu podařilo, ale že by mě ten děj upoutal a převálcoval, tak to ani náhodou. Kazma: The Movie je změť zdánlivě příbuzných momentů spojená nějakým zvláštním klíčem dohromady. Ve velkém finále nemá film ani hlavu ani patu, Kazma v něm pouze "vysvětluje" soutěž s autem a dává ji do kontextu něčeho většího. Tímto ale nekritizuji jeho herecký výkon, jako někdo, kdo navštěvoval "jenom" intenzivní kurz herectví - měl mentory, si nevede vůbec špatně. Jen mě zaráží, jak vlastně ten film i sám sebe v něm prezentuje. Asi se můžeme dohadovat, jestli je na tomto díle něco pravdivého či nikoli, jestli je zápletka inspirovaná skutečností nebo nám byla představena "jen čistá fikce", a co tím chtěl vlastně Kazma říci. Za mě osobně na tom ale něco příšerně nesedí, počínaje tajemnými rozhovory pro nejrůznější média, přes záhadnou hru, jejíž vyřešení není tak jednoduché jak se může zdát, Kazmův údajný přesun někam na východ (aby ho nezavřeli) až po partnerství s advokátní kanceláří konče. Tenhle film za mě není filmem, nýbrž obří reklamou mající za cíl přitáhnout lidi do kin, vytáhnout z jejich kapes hromady peněz a možná něco dalšího ... To ale ví jen ti, kteří za tím stojí. My ostatní můžeme jen hádat a čekat, čím dalším bude tahle "marketingová kampaň" a pro některé diváky skvělé dílo pokračovat. Já si myslím, že k odpovědi nemáme daleko! A těch přesně dvaadvacet milionů je sice fajn výhra, ale dosažitelná asi tak jako pro obyčejného smrtelníka výlet na Pluto. Nerealizovatelná, nebezpečná a vlastně ani nedosažitelná. Tak uvidíme, co za tím je! Tenhle počin hodnotím jako táhnoucí se reklamu, protože jako nic jiného to nevidím, a tahle reklama si podle mne těch pětatřicet procent zaslouží. Nic víc, nic méně. Kazma a jeho tým mají rozhodně na víc, Karlovi a Prostřenu nesahá tohle v této formě ani po nehet na malíčku u nohy, možná v kontextu něčeho dalšího ale ještě překvapí.

plakát

Příběh Popelky (2021) odpad!

Tak tohle snad ani za ten čas nestojí. Snad nejhorší popelka, kterou jsem kdy viděla. Naprosto nepřirozené, divné a uřvané. Tohle za mě ani nebyl zpěv nebo to k němu mělo až nepřiměřeně daleko. Popelka vždycky měla určitou úroveň, ale tady ale opravdu přešlápli. Tentokrát souhlasím s davem. Na film se nedalo koukat a vlasy mi div nevstávaly hrůzou na hlavě. Za mě katastrofa!!! Ani nechci vědět, který "inteligentní" člověk to vymyslel.

plakát

Takový normální kluk (2021) odpad!

Tak tohle byla tedy pořádná katastrofa!!! Popisek filmu mne už na první pohled zaujal, a když už ten Netflix mám, tak proč se nepodívat... Jenže tohle jsem fakt nečekala. Tento filmařský počin nemá hlavu ani patu, všechno se to točí kolem nějakého torza příběhu a kromě dobrého nápadu nemá opravdu nic dobrého, co bych na něm našla. Jasně, každému se líbí něco jiného, a i tentokrát možná půjdu proti davu, jenže tohle bylo i na mě moc. Hrdinové mi připadali jako prázdné schránky, ten film prostě neměl jiskru, nezaujal a ani herci mi nebyli sympatičtí. Scény jako by poskládali náhodně za sebe, aby tvořily nějakou časovou osu. Přeci jenom jsem však jedno velké pozitivum našla. Divák při sebevětším přeskakování o nic nepřijde. Minimálně za mě je původní dílo mnohem lepší a tento film za tu hodinu a půl času rozhodně nestojí. To však může být jen můj názor, ten svůj si udělejte sami.

plakát

Na lovu (2021) (pořad) 

Od tohoto počinu TV Nova jsem popravdě nic moc neočekávala. Za mě se v televizi objevila jenom další soutěž z plejády propadáků. Přesto jsem si záznam našla a na oněch asi čtyřicet minut se podívala. A popravdě, ani toho nelituju. Tenhle pořad je v současné době asi to nejlepší, co v televizi v tomto čase vysílají. Je celkem vtipný, divák se z něho něco dozví a nedává soutěžícím nic zadarmo. Vlastně se ani nedivím, že "lovci" zatím žádná skupina soutěžících, alespoň z toho, co jsem viděla, neunikla a ty peníze si soutěžící nerozdělili mezi sebe. Jedinou výhrou pro ně je možná to, že si s nimi moderátor potřese rukou. Za mě je tohle rozhodně menší ztráta času než například Prostřeno, které se, alespoň dle mého názoru, za těch více než deset vysílacích let stalo poměrně ohranou záležitostí a divím se, že se na něj ještě někdo dívá. Až budu mít zase chvilku, kdy nebudu mít co na práci, což se neděje moc často, ráda se na tento pořad podívám, jestli ho tedy v té době budou ještě vysílat. Za mě plný počet hvězdiček proto, že je lepší než ostatní, rozhodně ne proto, že by byl tak skvělý a oněch pět hvězdiček si zasloužil. O tom, jestli za ten čas a zhlédnutí stojí si musí udělat obrázek každý z diváků sám, já jsem jeden z těch, kterým pár dílů stačilo a nemusím u něj sedět každý všední večer.

plakát

Like House (2021) (pořad) odpad!

Za normálních okolností bych se na toto veledílo samozřejmě nedívala, ostatně nemám na hovadiny čas, ale když už to bylo na youtube, tak proč se nepodívat. A asi toho lituju víc než bych čekala. Půl hodiny naprostých s****k a obsah o něčem hnědém, co obvykle vyluzujeme na toaletě. Už po prvních sedmi minutách mě natahovalo, po dalších pěti jsem si říkala, kde sakra tohle, tím myslím účastníky, vyhrabali. A při sledování diskuze, kdo si kam lehne, promiňte, ale to už vážně bylo dost. Jakože, ne, tenhle pořad jsem neodsoudila dřív, než jsem ho viděla, ale co je moc, to je moc. Nápad fajn, ale provedení jaksi pokulhává. Chápu, účastníci jsou taky lidi, jenže tohle, ať se snažím najít jakékoli hezké slovo, no prostě ne! Jako chápu potřebu Primy natočit něco, co osloví mladou generaci a ne, neodsuzuju inluencery, ale zavřít do vily partu lidí, kteří vytvářejí obsah, jaký vytvářejí a věčně jsou přilepení na obrazovce, to mi přijde snad ještě horší, než Vyvolení nebo BigBrother, který stejně vybuchl, což si myslím se stane i tady. No, moc zářnou budoucnost pro tohle, opravdové veledílo, které si nezaslouží už ani vteřinu mého času, nevidím. Účastníci jsou nemastní neslaní a za půl hodiny se divák dozví s prominutím prt. Takže i přesto, že nerada hodnotím po prvním díle a vždycky se dodívám až do konce, tady fakt nemůžu. No divím se, že to někomu za toho půl milionu stojí ... Ale to samozřejmě může být jen můj názor, nikomu ho nevnucuju, ale cítila jsem potřebu vyjádřit se. Protože tohle není ani ten odpad!, zdá se - alespoň tedy mi - že tenhle pokus je tak o minimálně několik tříd níž!

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

No já nevím, na Princeznu zakletou v čase jsem se chtěla podívat, když už ne ze zalíbení, tak ze zvědavosti, co se zase podařilo někomu vymyslet. Jasně, splňuje to parametry pohádky, snažili se ji skvěle obsadit, ale za mě má přinejmenším jednu obrovskou vadu, když už opomenu, že téměř každý herec v ní měl jenom štěk a nikdo se tam pořádně nezdržel, tak boj prohrává ne kvůli nápadu, ten si interpretuji jako obstojný, ale kvůli dialogům a především proto, že tahle pohádka neplynula, jak by měla. Tím netvrdím, že to je odpad, nebo že se nenajde skupina lidí, kterým se zalíbí - očividně je jich většina podle těch 80%, ale mě přišla strojená, všechno ubíhalo příšerně rychle, scény se střídaly jako špinavé ponožky, a jediné kolem čeho se to celé točilo byla změna z nafoukané princezny na v pohodě princeznu. Ale takhle za mě ne, za mě by to chtělo více propracovat, věnovat se dialogům, ději ... Ale to může být jen můj názor, ten pozitivní tady nikomu nevyvracím, uznávám, že na téhle pohádce něco je, ale ne tolik, abych toužila po tom, podívat se na ni znova. Jednou mi to bohatě stačilo. Takže za mě asi průměr, jak ji ohodnotíte vy je na vás.

plakát

Tom a Jerry (2021) 

U dobrých komedií mám jedno zásadní kritérium: musí mě u nich rozbolet od smíchu bránice, jedině tak poznám, že jsou dobré. A to se mi teď stalo. Tak dobře jsem se už dlouho u nějakého filmového počinu nepobavila. V této komedii do sebe všechno krásně zapadá, herci jsou skvělí a neustálé špičkování Toma a Jerryho příběh jenom podtrhuje. Nápad skloubit hrané s kresleným je skvělý, nakreslená zvířata film krásně doplňují a popravdě, ani mi nevadilo, že to tak je. Toma a Jerryho znám jenom v kreslené podobě a nějaká počítačová napodobenina jich samotných by mi asi vadila. Tenhle film mě opravdu potěšil, má všechno, co by komedie měla mít, je skvělý na odreagování se a protože nikdy nejdu s davem, hodnotím jej nejlépe, jak můžu. Kdybych mohla, klidně mu udělím i dvojnásobné hodnocení, protože si myslím, že tenhle "risk" s hraným a kresleným chtěl opravdu velkou odvahu a výsledek určitě stojí zato. Ale to může být jen můj názor, samozřejmě. Jestli si chcete utvořit ten svůj, prostě se na tento film podívejte a neohlížejte se na počet negativních hodnocení, třeba se vám zrovna tenhle Tom a Jerry zalíbí ...

plakát

Yes Day (2021) 

Za mě je tohle skvělá komedie ze které od smíchu rozbolí bránice. Alespoň u mě to tak bylo. Film mě oslovil už v prvních minutách a já nelituju jeho shlédnutí, takhle výborně jsem se už dlouho u nějakého filmového počinu nepobavila. Rozhodně souhlasím s tím, že tohle by se asi normálně nestalo nebo by to musela být pořádně střeštěná rodina, ale i tak. Komedie má především pobavit a přinejmenším za mě tohle stoprocentně splnila. Naprosto nepředvídatelné situace, kdy předem nevíte, co si zase ty děti vymyslí, jenom podtrhují můj celkový zážitek. Takže za mě rozhodně ano, je jenom na vás, jaký si na tohle dílo Netflixu uděláte názor.