Reklama

Reklama

Mamonga

(festivalový název)

Obsahy(1)

Mladá, sebevědomá Jovana prodává v pekárně na malém městě, kde bydlí spolu se svým otcem. Její vrstevník, lehce zakřiknutý Marko, má jít v otcových stopách a stát se řidičem kamionu. Události jedné noci ale změní osudy obou mladých lidí… Srbský režisér Stefan Malešević debutuje formálně výrazným triptychem, v němž ve třech různých prostředích sledujeme hrdiny vyrovnávající se s následky svých rozhodnutí. Maleševićův originálně vystavěný koncept hojně využívá dlouhých záběrů ve velkých celcích a pracuje s rozvolněnou narativní strukturou, kterou jako by vyzýval diváka, aby se skládání mozaiky příběhu aktivně účastnil. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (4)

vyhnalek 

všechny recenze uživatele

Typický problém povídkových filmů je nevyrovnanost jednotlivých příběhů a bohužel tento film tímto neduhem trpí nad míru. První povídka obtížně sledovatelná kvůli kameře, která místo hlavních hrdinů snímá dění kolem. Druhá povídka výborná. Skvělá studie lidí, kteří mluví jiným jazykem a přesto jsou na sobě svým způsobem závislý. Třetí povídka průměrná, ale jednoduchá a pochopitelná. Celkově tedy průměrný film. ()

Reklama

levente 

všechny recenze uživatele

Mladý režisér předkládá několik příběhů, které jsou provázány. Nehraje to ale velkou roli. Rád bych ocenil kameru a práci se zvukem, scénář je horší, především pak z toho důvodu, že postavy jednají nereálně... Ale což. Herci jsou pěkní, obrázky hluboké, to někdy na film stačí. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama