Reklama

Reklama

Naši kluci

(seriál)
  • USA Our Boys
všechny plakáty
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

V létě roku 2014 jsou tři židovští mladíci uneseni a zavražděni ozbrojenci Hamásu. Izrael je šokován, otřesen a rozlícen. O dva dny později je nalezeno upálené tělo palestinského teenagera z východního Jeruzaléma v lese na západním okraji města. Simon, agent izraelské bezpečnostní služby Šin Bet, se v následujících dnech pustí do vyšetřování případu, zatímco rodiče zabitého chlapce podstupují dlouhou a strastiplnou cestu za dosažením spravedlnosti a útěchy. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (11)

Naši kluci (2019) 

Seriál ve mně zanechal velice rozporuplné pocity; na jednu stranu šlo o skvělý náhled do palestinsko- izraelských vztahů se všemi manipulacemi a politickými tlaky, které ukazují, jak bezcenný je lidský život, na druhou stranu tvůrci zřejmě trpěli Alzheimerem, protože v některých epizodách ztratili přehled o předchozím ději, a výsledek pak působil mírně řečeno podivně. 4*- ()

Z hlubin bezedných tě volám (2019) (E01) 

Pilotní epizoda mě nemohla nikterak překvapit prostředím, o to se už postaral seriál Fauda, takže mě hlavně utvrdila v mém pevném názoru, že je náboženství strašné svinstvo- bez rozdílu vyznání. Na rozjezd to nebylo špatné, nebylo to ale ani úžasné, takže za mě zatím lehký nadprůměr. ()

Mohamed a Toto (2019) (E02) 

Úvodní díl jsem sice nijak zvlášť nezkritizoval, je ale pravdou, že mě příliš nepřesvědčil. Druhá epizoda už pro mě byla mnohem zajímavější, bavil mě vývoj příběhu a byl jsem rád, že se děj dostal do velmi slušného tempa, které mi minule citelně chybělo. ()

Dvoje červené nextky (2019) (E03) 

Třetí epizoda na mě zapůsobila méně než druhý ale více než první díl. Kdyby byly zbylé části alespoň v takovéto kvalitě, dalo by se mluvit o velmi slušném standardu, takže doufám, že to tvůrci udrželi. Izrael a Palestina musí být nádhernými místy pro život; jakoby nestačily vzájemné spory, ještě je tam člověk deptán rodinou, náboženstvím a podobně... ()

Šahíd úsvitu (2019) (E04) 

Při hodnocení čtvrté epizody bych si vystačil se čtyřmi hvězdičkami, pátý kousek jsem přihodil za mučedníkův pohřeb. Zíral jsem na to úplně fascinovaně, když jsem viděl, jak se dav hrne k mrtvole, čekal jsem, že si svého šahída rozeberou na svaté ostatky, jako to v některých případech dělají křesťané, a i když k tomu nedošlo, stálo to za to. ()

Šabat šalom (2019) (E05) 

Sedmou epizodu bych mohl hodnotit lepší známkou jedině v případě, že by mě nějakým způsobem zajímalo židovské náboženství. Takto jsem mohl nad některými záležitostmi jen zoufale kroutit hlavou a byl jsem opět šťastný, že jsem prožil dětství i dospělý život v podstatně méně prašném prostředí, než protagonisté seriálu. ()

Slib mlčení (2019) (E06) 

Další zklamaná očekávání. Bezpečně na sobě poznám, kdy se některá epizoda stane poněkud problematickou. Je to ve chvíli, kdy se začnu nudit, a tady se mi to v průběhu dílu stalo několikrát. Příběh se vlekl jako týden před výplatou (důchodem), který má navíc zlomenou nohu. 3*- ()

Soudit podle konce (2019) (E07) 

Po dvou slabších dílech přišla epizoda, u níž jsem mohl zvýšit hodnocení, přestože se v ní tvůrci dopustili celé řady chyb. Tou nejokatější byla záležitost s mobilem, kterou už přede mnou vypíchla JitkaCardova. I tak jsem se rozhodl pro čtyři kousky, protože jsem se u rekonstrukce nenudil. ()

Obžalovaní 2 a 3 (2019) (E08) 

Pokud by nebylo záležitostí, které už přede mnou rozebrala JitkaCardova, šel bych s hodnocením klidně na čtyři hvězdičky, ale ty minely ve scénáři mě fakt hodně rušily. Chvílemi jsem měl dokonce pocit, že jsem asi musel jeden až dva díly minout, protože se mě tvůrcům podařilo dokonale zmást. ()

Voňavkář a koželuh (2019) (E09) 

Nečekaně jsem byl nucen ohodnotit devátou epizodu plným počtem hvězdiček, protože mě jednak bavil děj (o nudě nemohla být řeč), jednak mě tvůrci opět utvrdili v mém názoru na náboženství. Kněz, rabín, imám všechno jedna záludná banda, která manipuluje s důvěřivou masou. ()

Temným tunelem (2019) (E10) 

Předchozí epizoda mě příliš namlsala a byl jsem si jistý, že finále bude parádní, ale... Po skončení závěrečného dílu mám pocit, jakoby mě někdo okradl. Znovu došlo na mnohé nelogičnosti (zájezd do Turecka už byl jen třešničkou na dortu) a můžu pořádně ocenit jen podobu seriálového podezřelého č. 1 a jeho skutečný vzhled. ()

Reklama

Reklama