Reklama

Reklama

Karavan lásky

(festivalový název)
  • Česko Lovemobil (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Na kraji silnice uprostřed setmělého lesa parkuje obytný vůz. Do dálky září barevná světýlka ve tvaru srdce a lákají projíždějící do speciálního privátu plného rozkoší, ale i nešťastných lidských osudů. Skoro pohádkově začínající příběh se velmi rychle mění v tíživé drama o obchodu s lidským tělem. „Když se ti někdo nelíbí, tak mu to neříkej, prostě zvedni cenu a on odejde sám,“ udílí rady čiperná německá důchodkyně. Ta pronajímá svůj karavan lásky ženám, které se do Německa odstěhovaly za vidinou lepšího života. Jejich snem je mít rodinu a děti. Místo toho se jim zatím dostává fyzických výhrůžek od mužů, kteří se k nim někdy chovají jako ke koupenému zboží. Film z intimní blízkosti sleduje osudy dvou žen, které většinu času tráví ve spodním prádle na sedadle spolujezdce, kouří z okénka a vábí do svého dočasného příbytku sexuchtivé zákazníky. Začínají chápat, že jejich sen se jim čím dál tím víc vzdaluje. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru jde o hraný, vyloženě inscenovaný dokument, ale to není na škodu, protože téma je jasné. Tyhle věci se dějí, dceru/ neteř/ sestru (dceru kámošky, kterou známe od křtin si v tomhle marasu představit nechceme,ani si nebudeme naivně lhát do kapsy, že se něco takového stát nemůže, protože může a nemusí to být dívenka ze Senegalu, může být klidně z Valmezu...) a nedělám si iluze, situace je zajisté výrazně tragičtější. Obchod s lidmi, vykořisťování, kůže na trhu. Děs. ()

zoe.x 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je Elke nevlastní sestra Eriky Hníkové, nebo jen nedostala peníze na hraný film, tak své "dílo" přejmenovala na dokument, ale něco tak prolhaného a zároveň prázdného, aby člověk pohledal. K tématu se to ovšem perfektně hodí, takže chválím za "povedený umělecký záměr". ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama