Reklama

Reklama

Agosto

Trailer

Obsahy(1)

Režisér Armando Capó ve svém sociálně laděném debutu čerpá z vlastního dětství na kubánském venkově během uprchlické krize v roce 1994, kdy masová nelegální migrace do USA způsobila ekonomickou pohromu a společenský chaos... Kuba, léto roku 1994. Uprostřed „speciálního období,“ jedné z největších krizí v dějinách země, se tisíce Kubánců snaží nelegálně dostat do Spojených států, aniž by měli sebemenší jistotu, že tuto riskantní cestu přežijí. Začíná bezstarostné období prázdnin a Carlos si užívá poklidného srpna, potuluje se venku s přáteli a také se poprvé zamiluje. Netuší, že zemi čeká krajně nejistá budoucnost, dokud jeho sousedé a známí nezačnou jeden po druhém odcházet za vidinou lepšího života. Přátelství se hroutí a rodiny jsou navždy rozděleny. Během horkého léta se Carlosův svět obrátí vzhůru nohama. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu uspávací pohled na každodenní kubánský život v polovině 90. let. 1) 40letý kubánský dokumentarista Armando Capó pojal svůj celovečerní debut (scénář a režie) autobiograficky. Filmu lze leccos vytknout - málo napětí, jalové vyústění, očividná neschopnost autora přesvědčivě sdělit divákovi, co sám zažíval. Na druhé straně pohled vesnického teenagera, jehož informace o světě pocházejí z toho, co říká soused či kamarád a co zaslechne v emigrantském kubánském vysílání, je věrohodný a neposkytuje příliš mnoho možností. Je tedy vlastně pravdivější, než podobné filmy, hýřící dobrodružstvím a akcí._____ 2) Film má podobný rozběh jako Jedna noc, ale s odlišným vyústěním._____ 3) Za zmínku stojí Damián Gonzáles Guerrero (hlavní postava Carlos) a Alejandro Guerrero Machado (Carlosův kamarád Mandy). ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo kolega slunicko2 to tady napsal dobře, s tím že já jsem se u filmu kde se vlastně nic nedělo, jen se v něm existovalo, bylo slyšet moře cítil docela hezky. I když mnohé záběry jasně říkaly, že bych měl vnímat především zoufalost kubanského lidu a bídu Kuby. Bylo vidět, že film točí dokumentarista. ()

Reklama

Galerie (5)

Reklama

Reklama