Reklama

Reklama

Loď Sea-Watch 3

(festivalový název) (TV film)
  • Německo Die Odyssee der Sea-Watch 3 (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Posádka lodi Sea-Watch 3 pod velením kapitánky Caroly Rackete zachránila více než čtyři desítky uprchlíků před utonutím ve Středozemním moři. Několik dní nato ale čelí nové bezútěšné situaci – evropské přístavy jim jeden po druhém odmítají povolení zakotvit. Tam, kde politická rozhodnutí přestávají chránit člověka, přijímá zodpovědnost za bezpečí a zdraví své posádky a zachráněných uprchlíků mladá kapitánka. Na její lodi jsou přítomni také filmaři, aby den po dni zachytili příběh, který se později dostane na titulní strany světových médií. Stávají se očitými svědky nebezpečné záchranné operace, naslouchají mrazivým vzpomínkám na otrockou práci a sexuální násilí, jímž si uprchlíci prošli v Libyi, a sledují pevné odhodlání kapitánky Caroly bránit lidskou důstojnost i za cenu překročení zákona. Během několika týdnů čekání atmosféra na palubě houstne a situace spěje k dramatickému finále. (Jeden svět)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Mám ráda dokumenty, tenhle by se měl zkrátit minimálně o polovinu. Dlouhé záběry moře, částí lodi a spících lidí měly možná navodit atmosféru čekání a nejistoty, mě se celý dokument vlekl a nudil. Kapitánka byla hlavním protagonistou dokumentu, byla tam příliš, na zachráněné lidi se dostalo málo, na těch, co to točili, bylo znát, že jsou součástí posádky a tak jejich přístup postrádal nadhled. Přináší ale informace, které nám pomůžou o události si udělat vlastní závěr... ()

Galerie (5)

Související novinky

Festival Jeden svět 2020 je zpět!

Festival Jeden svět 2020 je zpět!

03.09.2020

Festival Jeden svět se na podzim vrátí na filmová plátna v náhradním termínu. Diváci a divačky tak nebudou ochuzeni o silné a inspirativní dokumentární filmy, na které už nemohli přijít do kin kvůli… (více)

Reklama

Reklama