Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Poslední recenze (1 427)

plakát

První den mého života (2023) 

Režijně uchopený hůř, než absolventský filmy z FAMU. Děs běs. Myslel jsem, že Paolo Genovese má nějaké kvality, ale jestli tohle dal dohromady on, tak kdo za něj natočil vynikající film Naprostí cizinci?!

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Před 20 lety jsem přečetl útlou novelu "Smrt je mým řemeslem" od Roberta Merle a ačkoliv jsem jí od té doby neměl v ruce, tak si tohle vyprávění Rudolfa Hösse budu pamatovat už asi navždy. Bohužel se nemůžu vyhnout srovnání, prostě to nejde. Film není špatný, Glazer umí, ale ten film mohl být o tolik lepší....! Ta základní myšlenka je jasná, dobře to šlape celou cca první polovinu (scénář se chytře soustředí zejména na Hössovu manželku Hedwigu), ale pak se ten koncept trochu vyčerpá, a celou tu dobu není vůbec jasné, co je vlastně Rudolf za člověka, nevidíme to, protože o tom všichni jen mluví. Údajně dříč, pod velkým tlakem, workoholik, ale ten film to neukazuje! Místo toho vidíme, že rybaří, pádluje, stará se o rodinu. Jediná, ale skutečně jediná scéna, která ho nějak lépe vykreslí, je telefonát manželce po recepci, kde jí vysvětluje, že přemýšlí o tom, jak zplynovat hodně lidí najednou. V tomto bodě se film přiblížil tomu, co je na Merleho knize tak dobré.  Z románu je jasné, že to byl workoholik, pro kterého bylo vraždění lidí skutečně poslání, ale zároveň to byla jen práce, náročný logistický problém, se kterým je potřeba se nějak vypořádat. Film toto jen letmo naznačuje, vůbec se mu nedaří hlavního hrdinu tak plasticky vyobrazit, vůbec z toho není patrné, v čem teda spočívá jeho historická role. Přečtěte si tu knížku, není dlouhá, a pochopíte, v čem Glazer bohužel selhal, a selhal, protože tohle zjevně chtěl vyjádřit. Závěrečná pointa s flashforwardem působí lacině (stejně jako například černobíle invertované sceny, tím nemyslím jejich obsah ale to ztvárnění, že jen použil negativní barvy, to je zkrátka jen doslova laciný postup), respektive prvoplánově. Tohle může mít nějaký větší emocionální dopad jen na člověka, který nikdy žádný film o koncentračních táborech neviděl, ne? Takže pro zájemce o toto téma, doporučená literatura: Jonathan Littell: Laskavé bohyně. A film? Podívejte se na dokument Noc a mlha (1955), který natočil Alan Resnais.

plakát

Ohňostroje (2023) 

Poněkud rozvleklé drama, kterému chybí jakýkoliv nápad. Divák celou dobu přesně ví, co se musí stát, ale pak na to ještě hodinu čeká. Z hlediska režie naprosto nezajímavé. Mizerný střih. Příště se radši znovu podívám na Call me by your name, které naopak srší nápady.

Poslední hodnocení (3 464)

Oddanost (2022)

12.02.2024

Zabijáci rozkvetlého měsíce (2023)

11.02.2024

První den mého života (2023)

11.02.2024

Zóna zájmu (2023)

10.01.2024

Godzilla, Mothra, King Ghidorah: Daikaidžú sókógeki (2001)

27.12.2023

Šin Godžira (2016)

27.12.2023

Godzilla Minus One (2023)

25.12.2023

Anatomie pádu (2023)

27.11.2023

Ohňostroje (2023)

06.11.2023

Reklama

Poslední deníček (1)

Počátek...

Milý deníčku... to nám to pěkně začíná.

 

N͕̞͓͊̀̑̆̓̏E̡̼̭̤̜̿̀W͇͖͕̒ͯ͊ ͖̘̠͚̖̯̂ C̻̩̦͗̉̂S̿̏̐͂͆́F͉͇D͎̹̝̳͔͇͍?̦̃?͖͖̣͉͓̣̿͑̾͐̒ͧ?͐ͥ̎̎   Ỉ͎̻͎̣̪̦̲̹̹̼̮̞̻͉̠̰̻̭̥̂͗̊̈́͂͋̈́T̫͙͕͙̞̹̝͙͉̮͇͂̀͊̆́ͧ ̺̩͇̤̞̲̖̥̙̖̗̟͇͐͐͛̃́ͪͮ̆̅̍͑͐̚C̘̖̱̘̭̭͍ͭ͗̏͊̇͂̂̑ͬ̾͛̽̊̈́̓ͪͅO͎̦̯ͮͧ̿̆ͫ̀̚ͅM̰̙͓̹͚͚͙̻͕̱̹͓͚̬̦̙ͨ̈͂̓̉̐̐ͭ͑̎̐ͦ͛ͫ̂̑͛͑ͅE̳̬̬̫̪̯̹͊́͌͌̓̽S͔͚̩̜ͫ͗̅ͪ̍̂͊̃ͫͧ͆̓ͧ̅͒̾ͧ!͙̲͇̤̻̤̗̟̗̥̇̑̉ͪ͌̅ͅ!̘͓̜̤͙͑͂̀͆ͮͪ̔͐̔ͅ!̠͓̹̜͎̤̜̱͍̣̱̝̲̝̗̄̓̽͌̑ͮͣ̍̐̚̚

Ovládací panel
140. nej uživatel Česko
155 bodů