Reklama

Reklama

Premiér

(seriál)
Česko, 2019, 3 h 3 min (Minutáž: 12–26 min)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Sitcomový seriál Premiér je politická satira z prostředí vysoké politiky, který paroduje a vtipně zobrazuje jak se dělá politika, jak se chovají politici a jak kvete státní byrokracie. Fiktivní premiér na fiktivním Úřadu vlády řeší v úřadu strategické i běžné administrativní záležitosti nekompromisně a tvrdě, ale v soukromí se se stává jiným člověkem. Politické situace a řešené záležitosti jsou přizpůsobeny současnému politickému dění a aktuální problematice. Obsahem epizod jsou každodenní politické situace i diskuse o problémech a jejich nestandardní řešení. Vtipné dějové situace, rozhovory, spory a zápletky z prostředí Úřadu vlády i ze soukromí vychází ze skutečného současného politického dění a každodenních problémů politiků. (TV Barrandov)

(více)

Recenze uživatele HellFire k tomuto seriálu (3)

Premiér (2019) 

Co se stane, když máte opravdu hodně peněz a nabobtnalé ego? Premiér! Bohužel musíte taky zainteresovat další lidi, kteří musí vaše nutkání o pozornost přetrpět. Ať už za kamerou, nebo před ní. Soukup je takový náš Neil Breen a to fakt nechceš. Tohle se nedá ani hodnotit objektivně. Na jedné straně je to příšerně stupidní, ale ve své stupidnosti je to úžasně nevinné a humorné. Něco takového nejde jednoduše vytvořit záměrně, ale vznikne to jaksi nahodile. Premiér je dítětem ignoranta a naprosto neuvědomělého člověka v jedné osobě. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Jaromír Soukup je hrdina lidu! Co se stane, když začnete točit, aniž byste měli scénář? No přece musíte improvizovat. Takže je třeba všechny své myšlenky jaksi přednášet nahlas sám pro sebe. Divák se tak přeci jen snadněji vžije do vaší kůže, že ano. To je jaksi jasné i laikovi. Aneb jak by řekl sám pan premiér: „How dare you!“ ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Vypadá to, jako kdyby Soukupovi ruplo v bedně. Nebo vůbec nechápe, co znamená točil sitcom. Nebo nechápe vůbec nic. Dost dobře je možné, že platí všechny tři možnosti, protože Soukup očividně jen paběrkuje nad tím, jak on je ten nejlepší člověk pod sluncem. Zase musím přiznat, že se u toho hodně nasměju. Něco takového by se totiž neodvážil uvést na televizní obrazovky žádný racionálně uvažující člověk. V prvním díle jsem měl podezření, ale teď je to jasné – Soukup si myslí, že je bůh. Kdo jiný by onanoval nad svou nadřazeností do takové míry, že by hrál moderátora talkshow (ředitele televize) a zároveň hosta (premiéra republiky) v jedné osobě? Neví někdo, jestli Soukup není kámoš s Breenem? ()

Reklama

Reklama