Reklama

Reklama

Nightshift

Trailer

Obsahy(1)

Nightshift je příběh Jessie, která pracuje přesčas ve své práci v márnici nemocnice. Ve službě je déle než 20 hodin, ale obrovská bouře způsobila, že uvízla v márnici. Jessie je v této práci nová, první den – pracovala jako asistentka patologa a její šéf, podivný, ale filozofický Dr. Alex, jí dělá společnost. Když se u mrtvých začaly projevovat známky vzkříšení, pozná, že tato směna bude něco víc, než si kdy myslela. (Flekoun58)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

ol4s3kk 

všechny recenze uživatele

Mladá žena, která právě nastoupila na pozici asistentky v márnici si v rámci vzdělávání získává praxi. Jediné, co má dělat je zapisovat si, pozorovat a učit se. Když přijde na směnu doktor, který ji má zaučovat, má za sebou již 13 hodin v práci z předchozí směny a není jí úplně do skoku. Místo ní má přijít další pracovnice, která se ovšem díky venku zuřící vichřici nemá jak dostat do práce. Je tedy nucena se "kousnout" a vydržet. Dělá přesčas, který se v průběhu filmu dostane přes hranici 24 hodin v kuse. První dny na novém místě a takový zápřah nemůžou skončit jinak, než že se začnou dít "divné" věci, sem tam se jí podaří usnout na stole a nerozliší, zda se jí něco zdá nebo je to skutečné. Také vlastně netuší, zda je vše jen z přepracování nebo se v márnici děje něco opravdu divného. Po čas celého příběhu tak nějak tušíte, že tam něco nesedí, ale až do posledních minut i přes menší náznaky, které jsou vám cíleně podsouvány netušíte, co divného se vlastně děje. ()

SpicyNugget 

všechny recenze uživatele

Jessie je první den ve své nové práci - v márnici. A to by bylo, aby se v márnici nezačala hejbat těla a nezačala tam úřadovat smrtka z The Evil Within 2. Jessie z toho začne mít hlavu v pejru a nechápe, proč se to děje zrovna jí... No, začátek byl šílený. Od ničeho k ničemu, nic mi nedávalo smysl. Měla jsem co dělat, abych se u filmu udržela. Ovšem konec, ten to korunoval. Konec byl super, mrazivý a temný, konečně se to začalo zajímavě hýbat a aspoň trochu jsem pochopila, o co v tom filmu šlo. Všechny nelogičnosti během filmu mi na konci do sebe zapadly. Ovšem prokousat se tím zbytkem filmu chce odvahu. Nebo aspoň litr vodky... ()

Reklama

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Prostredie marnice ma fascinuje,no zaroven mam z neho obrovsky respekt a vzdy sa velmi tesim,ak sa objavi horor odohravajuci sa prave tam,ale tento z Filipin bol o nicom,vlastne na konci som si polozil otazku,ze aky zmysel malo natocit tento film,lebo pre mna nemal ziaden...:-) ()

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Odpad nedávám, protože opravdu existují horší díla. Nic to ale nemění na tom, že sledování rybiček v akvárium mi přijde užitečnější a zábavnější než tento omyl. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vizuálně mysteriózní hororový snímek atmosféricky hodně podobný japonským duchařským filmovým počinům představující vnitřní vesmír márnice a to prostřednictvím nové mladé pracovnice na své první směně, která se začne vyrovnávat nejen s hrůzostrašnou povahou svého pracoviště, ale začne také myslet nad povahou smrti a nad teorií reinkarnace. A to jak z pohledu náboženství, tak i z běžného úsudku. Její běsy se zintenzivňují každou další hodinou dlouhé směny, která má nakonec víc jak dvacet hodin. Přirozené zvuky z okolí i z venku v souběhu  s bouřkovou vichřicí přidávají na síle její vlastní fantazie. Chování dvou zřízenců přivážející mrtvá těla, policejní dvojice přicházející kvůli případu a matka chtíc vidět svoji mrtvou dcerku, už tomu jen dávají třešničku na dort. Z pomalu plynoucího děje se tak dozvíme vcelku dost informací o smrti a dění po něm. Dozvíme se, jak se přirozeně chová mrtvé tělo a jak to působí na myšlenkovou rozmanitost někoho, kdo se s tím setkává poprvé v životě. Někdo si k tomu navíc přidá i nějaké situace, jako třeba jedno blikající světlo na chodbě během převozu mrtvoly. Navozená přirozená lidská nálada a emoce tak dostávají svému účinku tak razantně, že to až vede k divácké zmatečnosti v tom, co je ještě skutečné a co už ne. Ano, lidská fantazie v rámci dění v daném prostředí je hybnou silou celého dějství. Je to přirozené a je to lidské. Je to jako dětská zkouška odvahy projít v noci hřbitovem z jednoho konce na druhý a něco odtamtud přinést. Pokud se v polovině cesty ozve nějaký zvuk, koho co napadne v otázce, co to může být? Herecké sólo pro Yam Conception, která svou roli pojala krásně přirozeně. Zahrála zcela adekvátně svou postavu, která moc dobře ví jakou práci a kde zastává a přesto daná situace s ní dokáže patřičně zamávat. Obyčejnost márnice coby kulisa odvíjejících se zcela banálními, přes mystické až k záhadným hrůzám vyobrazujíc bezcitnost člověka k životu přes do očí bijících symbolů smrtelnosti každého z nás. Filozofická působivá úvaha dělající snímek poněkud složitějším ke správnému uchopení, což znamená, že rozhodně není jen tak pro každého. Tady se nad každou situaci musí zapřemýšlet co symbolizuje a vlastně proč. ()

Reklama

Reklama