Reklama

Reklama

Británie v barvě

(seriál)
  • USA Britain in Color (více)
USA / Velká Británie, 2019, 2 h 18 min (Minutáž: 46 min)

Hrají:

Stephen Mangan (vypravěč)
(další profese)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Novodobé dějiny britského impéria počínaje královnou Viktorií, zachycené na vzácných černobílých filmech, které byly nyní moderními metodami kolorovány... Historický seriál Amerika v barvě se stal velkým hitem nejen v USA, ale i po celém světě. Jeden z nejambicióznějších projektů, díky kterému černobílá minulost ožila v zářivých barvách, se nyní dočkal zajímavého pokračování. Vydejme se spolu do minulosti 20. století a zažijme Británii v barvě. Británie v barvě odhaluje minulost Anglie v takové podobě, v jaké jsme ji dosud neměli příležitost vidět. Už tak významné a poutavé archivní záběry získaly díky pečlivému dobarvení na ještě větší důležitosti a zajímavosti. Tento nový seriál zachycuje některé z nejbouřlivějších chvílí anglických dějin od intimního filmu královny Viktorie z konce 19. století až po první barevné vysílání televize BBC z roku 1967. Nenechte si ujít ztracené historické záběry válek, ekonomických krizí a společenských revolucí, čerstvě oživené pro moderní obrazovky. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (4)

Británie v barvě (2019) 

Lunapark britské královské rodiny příšerné koloniální země v barvě. ()

Royalty (2019) (E01) 

Dokument je slusne zalidnen. Souperici aristokraticke rodiny v Evrope spolu valcily a miliony jejich obeti zprvu brali valku jako vzrusujici sportovni zapas. Po prvni svetove valce uvidite dalsi prehlidku urozenych britskych celebrit. ()

Empire (2019) (E02) 

Burska valka, prvni britske koncentraky, indicke realie, prohra Britu v Singapuru s Japonci a zotroceni zajatcu na stavbu zeleznice v Barme, valka v Barme... ()

Churchill (2019) (E03) 

Klasicky Churchilluv zivotopis jako v jinych dokumentech o nem. Par novych zaberu. ()

Reklama

Reklama