Reklama

Reklama

Lišejník

(festivalový název)
  • Kanada Lichen
Krátkometrážní / Dokumentární
Kanada, 2019, 12 min

Obsahy(1)

Lišejník je pozoruhodná životní forma, která dodnes nepřestává ohromovat odborníky. Může žít i ve vzdáleném vesmíru. Meditativní poetická esej zblízka pohlíží na mnoho podob a barev ohromujícího světa nadpozemského organismu. (Academia Film Olomouc)

Recenze (2)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(AFO 2021) Lišejníky jsou bezesporu pozoruhodné organismy, existující na pomezí dvou říší a mající velmi "tuhý kořínek". Kraťas od Lisy Jackson se rovněž pohybuje na pomezí - mezi fakticky dokumentárním a poetickým filmem - takže je jak informativní, tak i do jisté míry lyrický, na čemž měla velký podíl i místy nadmíru podmanivá hudební stránka. P.S. Osobní (humorný) postřeh: Při každé zmínce o lišejníku (lichen) jsem si nemohl nevzpomenout na sérii Underworld (lycan). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* jak tu správně píšou, je to meditativní poetická esej o lišejníku. Dozvíte se pár zajímavostí, pokocháte se nad podivuhodnými formami a to je tak všechno. Nic ohromující, ale milé, takže milé dvě hvězdičky a juknout se na to můžete teď v rámci festivalu AFO. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama