Reklama

Reklama

Globální pandemie

(seriál)
  • USA Pandemic: How to Prevent an Outbreak
Trailer

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V téhle dokumentární sérii se setkáte s hrdiny, kteří stojí v boji s chřipkou v první linii. Co všechno dělají pro to, aby zabránili další globální epidemii? (Netflix)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (6)

Strašák (2020) (E01) 

Rychlý sestřih španělskou chřipkou, Sars, ptačí, prasečí. Pak demonstrace nepřipravenosti malých nemocnic na pandemie a naťuknutí složité problematiky financování výzkumu. Nakonec právě vědci pravděpodobně způsobili naší pandemii covidu-19 , když americko-čínské laboratoři zkoumaný vir covidu-19 unikl. "V roce 1918 bylo na Zemi 1,8 miliardy lidi. Nyní 8 miliard" říká se v dokumentu. Vědci hromadně přešli od popíračů změn klimatu do nového paradigmatu "změny způsobuje člověk" , protože tyto změny začaly drtit obyčejné lidi. Nikdo nestanovil jaká je únosná kapacita planety. Každý den vyroste na planetě další okresní město jako Hradec Králové. Zastaví to až pandemie, zhroucení ekosystému nebo válka? To je otázka mezi řádky, který si dokument klade. Už před lety říkal přírodovědec Vladimír Komárek, že jestli nás něco v budoucnosti může vyhladit, bude to mutace viru. ()

Pandemie teď a tady (2020) (E02) 

Shlédnutí mě jen utvrdilo, že Američané jsou hodně podivní lidé ať mají dokumenty jakékoli téma. Dokument často odskakuje do Afriky, odkud přišli. ()

Pátrání (2020) (E03) 

V Čínském Wuchanu za pomoci americké laboratoře vědci zkoumali koronavirus až se "náhodně" objevil na místním tržišti a způsobil světovou pandemii. Pobavil mě vědec, který v dokumentu řekl: "Při řádných opatřeních pro zmírnění rizika není možné , aby se z jakékoli epidemie vyvinulo víc než pouhá epidemie. Vše ale začíná u včasného a efektivního pozorování". No a vidíte, už sedím rok ve sklepě jak v koncentračním táboře při světové pandemii koronaviru. Třetí část tohoto třetího dílu začíná v jeskyni s netopýry , kde vědec říká "velká část děsivých virů souvisí s netopýry, koronaviry..." Problém je v tom jak je lidstvo stále nezřízeně množí (zatímco Evropa demograficky vymírá) , lidé žijí na kraji vykácených pralesů, kde konzumují divoká zvířata. Tento dokument se zabývá hlavně viry chřipky a nahlíží jako české detektivky do soukromí vědců. ()

Držte se svých kořenů (2020) (E04) 

Jsem příznivcem očkování a to že první závady dětí se objevují při jejich prvním očkování není příčinnou toho očkování. Potvrdil to i tento dokument. Když se zavede očkování v Africe, jak si přejí protagonisté, mělo by se souběžně zavést kontrolované rodičovství, jinak se tam pak nenahustí leda že by bydleli jako v Tokiu nad sebou v mrakodrapech. ()

Třeba zafungují modlitby (2020) (E05) 

V tomto dílu je více těžkých témat jako třeba zdravotní pojištění v USA. ()

Vydržet! (2020) (E06) 

Chřipka je smrtelná nemoc. Ale pak jako další díl skutečná světová pandemie dorazila... ()

Reklama

Reklama