Reklama

Reklama

The Drummer of the 8th

všechny plakáty
Krátkometrážní / Válečný / Drama
USA, 1913, 28 min

Obsahy(1)

Smutný příběh z časů americké občanské války. Malý Billy utíká z domova, aby mohl vstoupit do armády Unie, jako jeho starší bratr. Stává se bubeníkem a zúčastňuje se bojů. Je zajat, podaří se mu však uprchnout. Po letech se má vrátit domů. Píše dopis matce. Rodina se připravuje na jeho návrat. (wero1000)

Recenze (2)

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný dnes již 100-letý válečný film, odehrávající se za americké občanské války. Na filmu se mi hlavně líbila kamera a i herecké výkony celkem ušly. ()

Khagan1389 

všechny recenze uživatele

Mladí kluci snili o válečném dobrodružství dávno před první světovou válkou. Takovým chlapcem je I hlavní hrdina tohoto filmu Billy. Když Vypukla válka severu s jihem tak se Billy přidává ke svému bratrovi a jako bubeník k armádě severu. Po prohrané bitvě se ocitá v zajateckém táboře, odkud se mu zraněnému podaří uniknout I s cennými informacemi o nepřátelském útoku. Na následky svého zranění v polním lazaretu umírá a jeho natěšená rodina se místo milovaného synka dočká už jen jeho ostatků převezených v rakvi (optikou tehdejší doby je to velmi silná scéna). Odvyprávěno je to skutečně hezky, řemeslně dobře natočené a díky krátké (necelé půl hodinové) stopáži je to velmi dobře koukatelný film. ()

Reklama

Reklama