foto

Mildred Harris

  • nar. 29.11.1901
    Cheyenne, Wyoming, USA
  • zem. 20.7.1944 (42 let)
    Hollywood, Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mildred se narodila v městečku Cheyenne v americkém státě Wyoming. Svou kariéru ve filmovém průmyslu začala jako populární dětská herečka. Poprvé se objevila na plátně v roce 1912 – bylo jí tehdy 11 let, v krátkometrážním westernu nazvaném THE POST TELEGRAPHER. Poté následovalo několik dalších filmů, ve kterých se často objevovala s další dětskou hereckou hvězdou Paulem Willisem. V roce 1914 ztvárnila roli Fluff v rodinném fantasy snímku THE MAGIC CLOAK. V roce 1916 ji pak režisér D. W. Grifftih obsadil do role jedné z harémových dívek ve svém dramatu INTOLERANCE.

V roce 1918 se seznámila s Charlie Chaplinem, krátce nato otěhotněla a v říjnu téhož roku - ve věku 17 let – se za něj provdala a stala se tak jeho první ženou. Chaplinovi bylo v té době 29 let. V červenci roku 1919 se jim narodilo první dítě – syn Norman Spencer. Dítě se bohužel narodilo s několika vážnými vadami a po třech dnech zemřelo. V dubnu 1921 se manželé rozvedli a Mildred se krátce po rozvodu vrhla do vztahu s Edwardem, princem z Walesu. Ve dvacátých letech začala Mildred získávat hlavní ženské role a začala se objevovat vedle takových herců jakými byli Conrad Nagel, Milton Sills nebo Lionel Barrymore. V roce 1924 se jejím druhým manželem stal Everett Terrence McGovern, se kterým měla syna Everetta Terrence juniora. V roce 1928 si zahrála v němém dramatu Frnka Capry THE POWER OF THE PRESS společně s Douglasem Fairbanksem a Jobynou Ralston. Přechod k mluvenému filmu se ale ukázal být pro Mildred příliš náročný a její kariéra se rapidně zpomalila.

I přesto ale získala výborné kritiky za svůj herecký výkon ve filmové adaptaci broadwayského muzikálu NO, NO, NANETTE z roku 1930. Ve stejném roce skončilo rozvodem i její druhé manželství s Everettem. O čtyři roky později se jejím třetím a posledním manželem stal William P. Fleckenstein. V roce 1936 ztvárnila temperamentní a ctižádostivou filmovou hvězdičku v krátkometrážní komedii MOVIE MANIACS. Na počátku 40. let se objevila již jen v několika menších rolích jako například v dobrodružném dramatu KARIBŠTÍ PIRÁTI. Její úplně poslední rolí pak byla role v komedii AŤ ŽIJE HRDINA DOBYVATEL z roku 1944. Mildred zemřela v červnu téhož roku v Hollywodu na zápal plic.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

1944 Ať žije hrdina dobyvatel
The Story of Dr. Wassell
1942 Holiday Inn
Karibští piráti
1936 Great Guy
Movie Maniacs
1935 Lady Tubbs
Never Too Late
Te quiero con locura
1930 Melody Man
No, No, Nanette
Ranch House Blues
1929 Sea Fury
Side Street
1928 Hearts of Men
Last Lap, The
Lingerie
Melody of Love
Speed Classic, The
The Heart of a Follies Girl
The Power of the Press
1927 Adventurous Soul, The
Burning Gold
Husband Hunters
One Hour of Love
Out of the Past
Rose of the Bowery
She's My Baby
Sumuru
Swell-Head, The
The Show Girl
Wandering Girls
Wolves of the Air
1926 Dangerous Traffic
Isle of Retribution, The
Mama Behave
Self Starter, The
The Cruise of the Jasper B
The Mystery Club
Wolf Hunters, The
1925 Beyond the Border
Easy Money
Flaming Love
My Neighbor's Wife
Private Affairs
Soiled
Super Speed
The Dressmaker from Paris
The Fighting Cub
The Unknown Lover
Železný muž
1924 By Divine Right
In Fast Company
One Law for the Woman
Stepping Lively
The Desert Hawk
The Shadow of the East
Traffic in Hearts
Unmarried Wives
1923 The Daring Years
The Fog
1922 First Woman, The
Prince There Was, A
1921 Fool's Paradise
Habit
1920 Old Dad
Polly of the Storm Country
The Inferior Sex
The Woman in His House
1919 Forbidden
Home
The Fall of Babylon - a.z.
When a Girl Loves
1918 Borrowed Clothes
Cupid by Proxy
Doctor and the Woman, The
For Husbands Only
1917 A Love Sublime
An Old Fashioned Young Man
Golden Rule Kate
Price of a Good Time, The
The Bad Boy
The Cold Deck
Time Locks and Diamonds
1916 Americano, The
Hoodoo Ann
Intolerance
The Matrimaniac
The Old Folks at Home
1915 Enoch Arden
The Absentee
The Indian Trapper's Vindication
The Little Lumberjack
The Little Soldier Man
Warrens of Virginia, The
1914 Divorce
His Majesty, the Scarecrow of Oz
Jimmy
Little Matchmakers
Magic Cloak, The
Ominisan
Shadows of the Past
Shorty and the Fortune Teller
Social Ghost
The Sheriff of Bisbee
The Social Ghost
1913 Borrowed Gold
Granddad
Romance of Sunshine Valley
Seal of Silence, The
Shadow of the Past, A
The Bondsman
The Drummer of the 8th
The Miser
The Wheels of Destiny
Way of a Mother
1912 Frontier Child
His Sense of Duty
Post Telegrapher, The
Sense of Duty
Triumph of Right, The

Dokumentární

1951 Screen Snapshots: Hollywood Memories - a.z.
1931 Stars of Yesterday
1930 The Voice of Hollywood No. 4
1923 Screen Snapshots, Series 4, No. 9
1921 A Journey Through Filmland
1920 Screen Snapshots, Series 1, No. 7
1914 How Motion Pictures Are Made

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace