Reklama

Reklama

Písně o útlaku

(festivalový název)
  • Dánsko Undertrykkelsens sang (více)

Obsahy(1)

„Stále se mi vracejí noční můry o tom, jak uprostřed kruhu stojí člověk, na kterého všichni křičí, a následně je strašně zbit,“ vzpomíná obyvatel německé vsi Villa Baviera v Chile. Bývalá kolonie Dignidad byla jednou z nejhorších sekt v dějinách. Systematické sexuální zneužívání dětí, mučení a vraždění politických odpůrců, donášení a každodenní bití. Dokumentaristé Marianne Hougen-Moraga a Estephan Wagner se ve svém filmu nezabývají zločiny zakladatele kolonie, psychotického kazatele a bývalého nacisty Paula Schäfera. Zajímá je to, jak se přibližně sto dvaceti lidem, kteří na idylickém místě v úpatí And dodnes žijí, daří vyrovnat s tak děsivou minulostí. Dávají promluvit těžce psychicky raněným ženám a mužům, kteří toto místo ani po letech neopustili. Film se vyhýbá zjednodušujícímu pohledu, že lidé v kolonii byli buď zločinci, nebo oběti. Nejčastěji byli obojím. Strategie, jak se s traumaty vypořádávají, jsou různé, patří mezi ně i písně o útlaku… (Jeden svět)

(více)

Recenze (2)

Marze 

všechny recenze uživatele

To je teda hustá náckovská přestárlá sekta. Ale vybrali ne ošklivé místo. O sektách - znacích- výborně píše psycholog Mikšík v knížce Hromadné psychické jevy. Mívají ji v knihovnách. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tolik vizuálně hnusných lidí, lidsky odporných na jednom místě se jen tak nevidí. Psychopati. Téma bylo tak náročné, že se mi to špatně dívalo. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama