Reklama

Reklama

Yung Lean: In My Head

  • Austrálie Yung Lean: In My Head (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sleduje Leanův vzestup ke slávě a zároveň stírá hranici mezi realitou a jeho vlastní bujnou fantazií. (LUKICKK)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

Radyss 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že i já původně objevil Leana na youtube s absolutně jiným soundem oproti ostatním, když byly venku první dva tracky.Yoshi city změnilo náš pohled na rap jako takovej. Chtěli jsme se oblékat jako oni a zažívat rave jako oni. Jonatan ovlivnil novou vlnu interpretů v České republice a kdo tvrdí opak, je naivní blázen. Škoda, že prorazit jako dítě si bere svoji daň. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

We RTZ now, aneb k S A D B O Y S a Drain Gang jsem se dostal přes Dota2 scénu. První půle rozebírá pohledem Jonatanova okolí události až do zlomového okamžiku v Miami. V druhé půli už se ke slovu více dostává i samotný JLH. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Celkem definující je, že když se režisér tohoto dokumentu poprvé setkal s Leanem, tak zjistili, že oba milují dokument "The Devil and Daniel Johnston" o životě dalšího hudebníka, který má s tím jeho styčný bod v tom boji s duševní poruchou. Yung Lean se objevil jako zjevení/indigové dítě kombinující to, co okoukal u svých oblíbenců v US trapu (Lil´B) se snovýma cloud/vapor instrama a projevem, u kterýho si nikdo nebyl jistej, jestli je to mazaná ironie, nebo to myslí vážně. Postupně se z tohoto zvláštního úkazu ze Švédska stala senzace. Takže parta puberťáků vyrazila na US turné pod vedením hamižného managera a jeho syna. Spousta vystoupení a drog kulminovala v jednu noc, kdy asi museli evokovat zajímavý věci, protože výsledek byl, že se během ní jeden zabil a druhej zbláznil. Když ho Leanův kolega našel s namalovanou maskou na obličeji a pořezanýho v koupelně, tak se mu podíval do očí a prý viděl, že už to není on. Syn managera na xanaxu měl mezitím autonehodu. Imho to, co rozhodlo o tom, kdo z nich tu noc přežil a kdo zemřel, byl jejich záměr - ten manažer byl syn chlápka, kterej otevřeně přiznal, že mu šlo jen o prachy, chtěl se svést na slávě naivních puberťáků a ten syn byl bohužel součástí toho záměru (možná ne uplně uvědomovanou). A Leanův záměr byl čistej - kreativita, předávat ty věci ostatním, proto měl na své straně i jiný síly. Je to takovej archetypální příběh "Wounded healera" a Fénixe povstávajícího z popela (nakonec se po dvou atakách ukázalo, že ty psychózy byly příznaky bipolární poruchy), každopádně dobrej čaroděj. Vzhledem k tomu, co reportují jeho fanoušci (jak jim zachránil život, jeho hudba a texty k nim promlouvají a pomáhají jim pochopit a zvládat vlastní emoce atd.), tak to, co se děje na pozadí jeho aktivit, je možná daleko hlubší, než se může zdát na první pohled :-). Je fascinující, že někdo dokáže channelovat tyhle věci v tomhle zdánlivě jednoduchým a povrchním "pop" hávu, díky čemuž je to široce přijatelný. Hodně výstižný bylo, jak tam někdo řekl, že Lean je stará duše v mladém těle. Tam bylo očividný i z těch záběrů, když byl děcko, že ho v té kreativitě rodiče celou dobu podporovali + on už od mala pořád něco psal a ten směr byl jasnej od začátku. Vzhledem k tomu, kolik toho už ve svým věku stihnul, tak o něm asi ještě uslyšíme :-) https://www.youtube.com/watch?v=6wgFliyJ4Bk ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama