Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Legendární dokumentární seriál se vrací na obrazovky s další várkou záhadných zmizení, šokujících vražd, nadpřirozených setkání a dalších skutečných případů. (Netflix)

Recenze uživatele Vajonek k tomuto seriálu (2)

Nevyjasněné záhady (2020) 

Recenze po zhlédnutí 1. svazku. Úplně mě nenadchla epizoda o UFO, ačkoli stopáží patřila k těm kratším, přišla mi taková utahaná, nezáživná a hlavně moc neseděla do konceptu uplatněného ve zbylých epizodách (zmizení + (sebe)vražda + nepotrestání či dokonce neodhalení pachatele). Jinak mi dokument naprosto sedl stylem podání jednotlivých případů, tím, jak se postupně odhalovala jednotlivá fakta, byl dán prostor pro autentická sdělení zainteresovaných osob, tím, o jak zajímavé kauzy šlo. Jsem ráda, že jsem zase jednou viděla něco neotřelého, trochu jiného než věci, které již byly o různých vraždách a zmizeních natočeny (neviděla jsem "původní sérii" Nevyjasněných záhad). A musím říct, že v závěrech, když se za doprovodu tajemné hudby objevila na obrazovce výzva, aby se ti, co o případech něco vědí, přihlásili, to ve mně vyvolávalo podobné pocity, jako když jsem se kdysi jako dítě dívala na Věřte, nevěřte nebo se bavila a zároveň trochu lekala u prvních zhlédnutých hororů - takové to opravdu intenzivní vnitřní příjemné trnutí, napětí, zvědavost. A to se mi u sledování krimi dokumentu často nestává, takže i kvůli tomu a přes podle mě ne úplně zdařilý UFO díl, dávám pět hvězdiček a vidím to celkově tak na 90 %. ()

3. svazek (2022) (S03) 

Připadá mi, že svazek od svazku jdou Nevyjasněné záhady kvalitou dolů. Neříkám, že ve třetí sérii na nás opět nečekají některé zajímavé příběhy (za mě asi nejzdařilejší je Co se stalo s Joshem? následováno Únosem dětí rodičem a Tělem v zálivu). Ale je tu na mě už příliš mnoho nepříliš záživných zápletek s paranormálními jevy a UFO. A taky mám pocit, aniž bych chtěla nějak zlehčovat trápení pozůstalých po představovaných obětech, že se z toho trochu stává taková "drbárna", kde se nám předkládají více či méně náhodné varianty jednotlivých událostí bez nějakého reálnějšího základu, rozuzlení nebo výraznější konfrontace s jinými možnostmi. ()

Reklama

Reklama