Reklama

Reklama

Helena a její chlapci


Na pokraji propasti (E87)

(epizoda)
  • Francie Le Bord du gouffre

Recenze (3)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednou k tomu muselo dojít! Tentokrát už Kristián s Benediktou svůj tajný milostný vztah neutajili. V kavárně, kdy je ostatní najdou u skleničky, neboť návštěvu kina museli pro poplach z ohlášené bomby předčasně přerušit to ti dva ještě nějak uhrají smyšlenými alibi (i když Kristián se do své historky o stoletém strýčkovi a jeho snoubence trochu zamotává). Jenže když se pak Helena jde podívat do garáže, jestli tam náhodou odpoledne nevytratila kreditní kartu, namísto ní zahlédne Benediktu a Kristiána ve vášnivém objetí a v tichosti odejde. V tomto jediném dílu z celého seriálu se objeví i Heleniny rodiče Roger a Marie Girardovi, s nimiž se Helena jde poradit stran toho co zahlédla. 100% ()

Aquilles 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kristián se dál tajně schází s Bene. Když je parta přistihne v kavárně, ještě to svými výmluvami vykryjí, ale později v noci jsou přeci jen přistiženi Helenou, která se vydá do garáže hledat ztracenou kreditku. Vtipných hlášek tu tentokrát není tolik jako v jiných dílech, i když nic netuší Johanna tu i tak několik skvělých průpovídek má. Nejzajímavější na tomhle díle mi ale přijdou pohledy. To jak se Helena tváří na objímání Johany s Kristiánem či něžnosti Bene a Josého. Popřípadě to, jak Benediktě vadí Johanino objímání Kristiána. To vše je naprosto skvěle a věrohodně zahráno.  Nejistá Helena nakonec zajde za rodiči a ti ji poradí, aby do ničeho nezasahovala a případně byla oporou Johaně. Těžko říct, zda je tohle rozhodnutí správné, za sebe bych asi volil jiné, ale budiž. Zajímavé v kontrastu se zbytkem seriálu je, že ačkoli tentokrát Helena rodiče poslechne, v budoucnu už se bude do vztahů v partě (a hlavně těch mezi Kristiánem, Johanou a Lindou) zapojovat mnohem víc - bohužel v neprospěch Johany, kterou zde zatím označuje za nejlepší kamarádku. Ale to už je otázka dalších epizod. A když už jsme u těch pohledů, ty mezi Lolou a Sebastiánem už viditelně začínají naznačovat, že něco bude... Ve výsledku "na první pohled" pět hvězdiček. ()

Ebibrigi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda stále ještě naplněná tajnou láskou Kristiána a Benedikty. Uvědomují si, jak těžké je se scházet, aniž by ostatní něco vytušili. Je potřeba být kreativní, vymýšlet věrohodné výmluvy, jak se vytratit před ostatními a být spolu se svou láskou. Vymlouvání se na hlídání dětí a na pomoc příbuzenstvu nejde do nekonečna. Je jen otázka času, kdy budou tajní milenci odhaleni.  A to se stalo právě v této epizodě. Helena ztratila svou kreditku a vydá se ji hledat do garáže. Jakmile otevře dveře, naskytne se ji pohled na líbající se kamarády - Bene a Kristiana, kteří tu tajně randí. Je v šoku, nicméně se zase rychle vytratí aniž by si ji dvojice všimla.  Že se kreditka nenašla, by Helenu tak nevzalo, jako to, že viděla něco, co vidět neměla… Uvnitř v sobě bojuje co s tím. Největší obavy má, že až se to vše provalí, bude její kamarádka Johanna strašně nešťastná. Má tedy promluvit? A říct o tom, co viděla? Ale komu? S kým se poradit? Nakonec zamíří k rodičům domů a promluví si s maminkou. Výborný rozhovor, ten skutečně nemá chybu.  Helena: No, něco se stalo a já jsem tam neměla být, když se to stalo, chápeš?”  Helenina maminka: “Snad jsi nebyla při nějaké vraždě?” 😀 Helena: “Představ si, že bych překvapila tatínka jak líbá jinou než tebe a že nikdo neví, že jsem to viděla.”  Maminka:” Nemůžeš si vybrat jiný příklad? Když tě slyším tohle povídat, je to pro mě rána do srdce.”  Helena:”Dobrá, tak si představ, že tě překvapím jak ty líbáš jinýho muže než tátu a že ty ani on o tom neví…”  Maminka:”Takhle je to lepší.” 😁 Helena:”Myslíš, že bych měla o tom tátovi říct?”  Maminka:”To ti zakazuju, abys udělala!” 😀  Ale dobře ji poradila, aby Helena nedělala nic, chovala se jakoby nic neviděla a nechala tomu volný průběh. A pokud se tajný románek Bene a Krikriho provalí, nechť je oporou své kamarádce Johanně.  Pobavilo mě, jak jejich rozhovor tatínek poslouchal za dveřmi a že ho to tolik dojalo…. Snad jen v této jediné epizodě vidíme Heleniny rodiče. Jinak mají samostatný seriál První polibky, který předchází seriálu Helena a její chlapci.  Tajná láska KriKriho a Bene už není úplně tajná, ač Helena nepromluví. ()

Reklama

Reklama