Reklama

Reklama

Klíč

(studentský film)
všechny plakáty
Česko, 2019, 51 min

Recenze (1)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tvl, tak tohle fakt netuším, jak hodnotit. Aspoň teda teď, až dopíšu komentář, tak budu mít ujasněnější dojmy a nějaké hodnocení tomu dám, ale v tuhle chvíli opravdu nevím. Celé to na mě působí jako projekt oktávy přeloučského gymplu, který si chtěl, spolu s odchodem ze školy, natočit vlastní film a pojmout to se zápalem pro věc, ne jen jako čistě for fun blbinku, co víc jak pár minut mít nebude. A shodou okolností na to sehnali kvalitního kameramana (a teď nemyslím ve smyslu kvality obrazu, ale ve smyslu zarámování obrazů, protože na tom je vidět, že za nimi stál opravdu někdo, kdo o tom nějaké vědomosti má). No jo, jenže kameraman je zároveň scénárista a režisér, který už asi i dostudoval a dokonce i natáčel videoklipy docela slavným lidem, takže něco za sebou už má a jestli je to opravdu celé jeho projekt, takže v tom případě bych na to nahlížel jinak. Stejně tak to mám i s žánry. Zařazení víceméně chápu (i když ten horor, no... ale tak ok, nějaký lehounký hororový prvek tam je), ale zajímalo by mě, jak moc to vědomě byla i komedie. Jsou tu nějaké scénky, u kterých je naprosto jasné, že se berou jako vtipné, ale zároveň tu jsou takové, které jsou vtipné taky, občas mají i ten nádech, ale stejně si u nich nejsem jistý, jestli se tak braly záměrně. Hlavně ve všech mezerách ve scénáři, když vždycky přijde vysvětlení ve stylu nějaké neuvěřitelné náhody, náhodně spadených klíčů na zemi, když důležitá postava z Pardubic náhodou plánuje jak se dostat na půdu školy apod... Obecně se v Přelouči všem až abnormálně ztrácejí důležité věci, já bych se tam bál bydlet :D Ale vtipy stranou, opravdu nevím, jestli jsou tyhle momenty vtip, nebo nedotaženost scénáře, kterou se to snaží zahrát do outu a maskovat jako vtip. A stejně tak i zápletka - má dost originální nápad, ale nedotáhne do konce, respektive dotáhne, ale vše ukončí dost rychle, jen aby to mohlo mít tu myšlenku jakou to chce mít, ale dokope se to k ní zničehonic a závěr na mě tak hlavně působil dojmem promrhaného potenciálu. Možná od toho chci moc, ale rozhodně to šlo líp propracovat, i když to je jen nadšenecký třídní projekt. Byl mi ale sympatický a nenudil mě i přesto, že z něj absolutně nikoho neznám, takže tomu dám takové pěkné lepší 3* ()

Zajímavosti (3)

  • Hudba k filmu byla čerpána z hudební knihovny Epidemic Sounds. (Kvidoland)
  • Nátáčelo se na Gymnáziu a Střední odborné škole Přelouč, Knihovně Přelouč, v restauraci u Soudku (Přelouč) a v hospodě na Růžku (Přelouč). (Kvidoland)
  • Scénář, režii, námět, kameru, střih a lokace dělal ten stejný člověk – Tomáš Kasal, který na YouTube vystupuje pod přezdívkou Tommy, kam byl film i nahrán. (Kvidoland)

Reklama

Reklama