Reklama

Reklama

Manu a Matěj na cestě z Říma na ostrov Capri


Sorrento a Capri – limoncello a caprese (E10)

(epizoda)

Obsahy(1)

Gastrovandr kuchaře Emanuela Ridiho a zpěváka Matěje Rupperta dospěl ke svému cíli na ostrově Capri. A finále musí být italštější než italské! Na závěr proto ochutnáme největší klasiku v podobě salátu caprese... Citron v České republice asociuje podzimní chřipky, ale v Itálii léto plné chutí. Naši gastronomičtí tuláci Emanuel Ridi a Matěj Ruppert se o tom přesvědčí v Kampánii, kde uzavírají svou druhou cestu. Ostrov Capri, který si dali za cíl, se pak s námi rozloučí rajčaty, mozzarellou, olivovým olejem a bazalkou, tedy světoznámým salátem caprese, pojmenovaném právě podle zdejších obyvatel. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

FuLister 

všechny recenze uživatele

Je poměrně štěstí, že žijeme ještě v relativně svobodný zemi, kde nás nikdo nenutí se dívat na věci, na který nechceme, abychom potom nemuseli psát takovýhle podobně zakomplexovaný a trapný komentáře, jako někteří "odborníci". My ostatní si s chutí užijeme tenhle skvělej pořad, kde se vaří, cestuje a hlavně žije. Hned bych tam chtěl jet taky! Těším se na další řadu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Sledování v době, kdy je venku sychravost, ponurost a tma je požitek. V italské civilizaci chybí les, na nějž jsme zvyklí. Italská kuchyně se mi zdá trochu chudinská - mouka, rajčata, olivový olej, sýr..., ale v provedení mistrů chutná. Na Capri jsem byl také. Ideální pro důchod něco šolichat na zahrádce, cítit zášť k mladým a něco číst v čtenářském klubu. ()

Reklama

Galerie (9)

Reklama

Reklama