Reklama

Reklama

Stopaři Václava Havla

(TV film)
Česko, 2020, 52 min

Režie:

Pavel Štingl

Obsahy(1)

Analytický dokument na téma svobody slova. Připomenutí významného dne pádu cenzury vrací atmosféru letenských demonstrací. Pozdní dialogy v intimním prostředí v autentickém autě Václava Havla jsou místy dojemným zamyšlením nad stavem naší společnosti a odkazem listopadu 89. Co nám skutečně přinesla nabytá svoboda v konfrontaci s událostmi roku 2020? Jaká jsou dnes nejzajímavější a nejdůležitější poselství do budoucnosti? Poslední měsíce otevřely mnoho témat. V novém světle se ukázaly vztahy mezi námi zde, nastavily nové pohledy na vztahy mezinárodní, na globalizaci, na hodnoty, které máme na této planetě společné i na ty, které vnímáme na různých místech různě. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sloboda je super, len si ju netreba so svojvôľou, čo mnohým ľuďom uniká. Sloboda neznamená robiť si, čo chcem. No ale o čom je tento dokument? Sadnúť si do auta Vaška Havlů a rozprávať sa s jeho figurínou, to je nejaká výhra? Jediné plus tu vidím, že z figuríny necítiť Marsky a alkoholový opar. Dokument nakoniec nie je diskusiou o slobode, ale lokajskou spomienkou na to, že keď žil Havel, tak tu bola super sloboda a že teraz keď už nie je, sloboda (asi kvôli Babišovi) sa vraj vytráca. Nech už je človek akéhokoľvek politického razenia, toto bolo natočené tak nejak tendenčne. Už len tie bludy, že vzdelanosť v roku 1989 bola na úrovni pod Nepálom. No jasné, dnes máme hordu vysokoškolákov a nepotrebné univerzity, plagiátorov na čele republiky a títo všetci sú múdrejší ako naši starí otcovia? ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Historie a nostalgie oslav výročí 17. listopadu. Nic víc, nic méně. Odpadáři jsou ubožáci, co nezvládají svůj život a tak si hledají vnějšího nepřítele. ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama