Reklama

Reklama

Středozemní moře

(TV film)
Francie, 2018, 52 min

Režie:

Jérôme Espla

Obsahy(1)

Pouhá kapka v porovnání se světovými oceány. Navzdory křehkosti a hrozbám je stále bohatým přírodním klenotem... Středozemní moře se vyznačuje mimořádně bohatou faunou, ať už jsou to přisedlé organismy, nebo množství ryb a také hodně endemických druhů. Atlantik nebo Tichý oceán jsou nekonečné vodní pustiny, ve kterých člověk občas narazí na malé oázy života. V porovnání s nimi je ve Středozemním moři na mnohem menší ploše výrazně větší koncentrace živočichů. Vydejme se s potápěči na jeho průzkum. Biodiverzita se odvíjí od charakteru podvodního prostředí. Čím je rozmanitější, tím víc života se v něm může usadit. V horní vrstvě vody jsou skály porostlé řasami, které potřebují k životu světlo. O něco níž se k nim přichycují koráli. S hloubkou přibývá temnějších koutů – v nejrůznějších prohlubních a jeskyních nacházejí útočiště ropušnice, mníkovci, langusty, úhořovci či murény. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ja som tých krás mora až tak nevidel, skôr bol počuť agitačný komentár, akí sme nezodpovední, že žijeme v dobe plastovej a škodíme systému. To je pravda. Škoda len, že dokument obsahuje taký infantilný komentár, v ktorom sa miestami akože more prihovára divákovi, ako mu škodí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jiný pohled na Středozemní mře než z pláží. Překrásné podmořské záběry v rezervacích. Podmořský hluk je jeden z důsledků přemnoženého homo sapiens sapiens, jenž má nad sebou jediného predátora lidově zvaného "bacily".  Na Korsice jsem byl, doporučují návštěvu v květnu na kole. ()

Reklama

Galerie (12)

Reklama

Reklama