Reklama

Reklama

Tian guan ci fu - Season 1

(série)
Trailer 4
Čína, 2020, 5 h 7 min (Minutáž: 22–35 min)

Režie:

Haoling Li

Předloha:

Mo Xiang Tong Xiu (kniha)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Xie Lian, kdysi slavný princ, který se stal bohem, upadne v nemilost a je vypovězen do říše smrtelníků. Po svém třetím povznesení do božského stavu je pověřen lovem nebezpečných duchů. Během své cesty se setkává se záhadným a okouzlujícím mužem San Langem, který vzbuzuje otázky o jeho pravé povaze. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (2)

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní komentář z 23.09.2022: Audiovizuálně moc hezké dílko s kouzelnou atmosférou a přenádherným openingem i endingem. Samotný obsah už je na tom pravda hůř. Bohužel neznám předlohu a ani se nějak extra neorientuji v čínské mytologii, ale oboje je po mě očividně požadováno, protože expozice je brutálně rychlá a zmatená (prostě spíš rekapitulační než aby něco skutečně vysvětlila) a obzvlášť v postavách (respektive ve jménech, které se hážou jedno za druhým a ještě všechny zní úplně stejně) aby se prase vyznalo. Vůbec postavy moc sympatické ani zajímavé nejsou a s čestnou výjimkou v podobě obou hlavních hrdinů i docela lezou na nervy (opravdu měl někdo rád ty dva strážce, kteří se celou dobu jen hádají? opravdu někoho zajímali všichni ti generičtí strašně zlí záporáci nebo snad někdo oplakával všechny ty generické strašně trpící Dušíny?). Sečteno podtrženo - pro mě smíšené pocity. Neurazilo, nenadchlo. Ale jsem každopádně ráda, že jsem se k tomu konečně dostala. 7/10 ()

Katakimiku 

všechny recenze uživatele

Na začátek - jsem čtenářka předlohy, takže se srovnávání seriálu s knížkou nevyhnu. Začala jsem jí číst přibližně v době, kdy jsem začala sledovat anime (donghuu) a to hlavně proto, že jsem se vůbec neorientovala - složitá jména jsem si nepamatovala a tím pádem ani role mnoha postav v příběhu a po fantasy stránce se toho taky moc nevysvětlí. Mám pro vás nicméně dvě různá doporučení: Donghua má smysl hlavně pokud chcete seriál o řešení nadpřirozena a záhad, nejde vám tolik o vedlejší postavy, spíš o to, aby vás to prostě na pár hodin zabavilo. Akční scény (i když jich tolik není) jsem si rozhodně víc užila v animované podobě, celkově audiovizuálně je to nadprůměrné. Na čínštinu se ve finále dá zvyknout (ale jak jap tak aj dabing jsou dostupné). A Novela? Bylo mi jasné, že bude podrobnější , ale nečekala jsem, že o tolik. Vedlejší postavy mají mnohem víc charakteru, ty hlavní mají snad ještě lepší chemii a hlavně jednotlivé záhady jsou vysvětlované strašně uspokojivě. Když se dozvíme o nějaké nové důležité postavě, události nebo místě, většinou se později propojí s nám už známými informacemi, někdy i přidávají celé věci jiný rozměr. Zároveň má knížka trpělivost i s námi, kteří si nepamatujeme jména, protože se jednak často opakují, ale postavy se taky oslovují pomocí svých hodností a tím nám připomínají, o koho jde. A jestli si jste přišli pro romantiku, je knížka holt povinnost. Čímž se dostávám k věci, které jsem se před sledováním dost bála a tou je čínská cenzura. Naštěstí pokud vím, žádný zajímavější moment mezi hlavními hrdiny z animované adaptace nezmizel, i když opět musím říct, že mi v novele přišly takové přirozenější. Za mě je seriál spíš rekapitulace nejdůležitějších scén, ale stejně se mi líbil, i když mohl být lepší. Ale stále slušných 7/10 ()

Reklama

Reklama

Reklama