Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po tragické nehodě dobrovolné učitelky Torfun (Aye Sarunchana Apisamaimongkol) dostane Tian (Mix Sahaphap Wongratch) díky transplantaci srdce šanci na nový život. Nedlouho poté začne pátrat po svém dárci. Proto se vydává ve šlépějích Torfun, jako dobrovolný učitel, do její vesnice splnit její poslední přání. Potkává zde kapitána Phuphau (Earth Pirapat Watthanasetsiri), do kterého byla Torfun zamilovaná a i v Tianově hrudi její srdce při jejich setkání bije rychleji. (kklepkaa)

(více)

Zajímavosti (18)

  • Seriál byl natočen podle stejnojmenné knižní předlohy. Režisér Noppharnach Chaiwimol v rozhovoru řekl, že o převyprávění příběhu z knihy na televizní obrazovku měl jasno hned po jejím přečtení v roce 2016. (emkon)
  • V 1. epizodě 1. série je v Tianově (Sahaphap Wongratch) pokoji na pravém nočním stolku vidět obrázek s vyskládaným textem: „Bad Buddy,“ což je zjevný odkaz na v té době připravovaný další seriál režiséra. (emkon)
  • Scény nejnáročnější pro herce i štáb se natáčely pod vodopádem Huay Mae Sai a na útesu Doi Pha Tang. V prvním případě kvůli ledové vodě, ve které se herci koupali, ve druhém případě kvůli na thajské poměry nízké teplotě 7 °C a nepříjemnému větru. V obou případech se jednalo o místa nepřístupná automobilem, takže veškerá technika potřebná k natáčení musela být přinesena, a to včetně 100 kg těžké elektrocentrály. (emkon)
  • Sahaphap Wongratch (Tian) původně nechtěl být hercem. Studoval veterinu. Když probíhal konkurz na roli Tiana, ozval se mu jeho starý kamarád ze střední školy Pirapat Watthanasetsiri (Phupha) a přesvědčil Sahaphapa, aby se konkurzu zúčastnil. Režisérovi se Sahaphap ale moc nelíbil. Respektive nelíbil se mu nikdo z konkurzu na roli Tiana. Vybráno nakonec bylo 10 kluků pro kamerové zkoušky (včetně Sahaphapa), ale i tak režisér stále váhal. Sahaphapa vybral až na přímluvu Pirapata, a hlavně po zjištění, že ti dva kluci se mnoho let dobře znají. (emkon)
  • V ústřední melodii zní tóny bambusové flétny, tradičního thajského hudebního nástroje. (emkon)
  • Stanoviště lesních strážců, pracoviště kapitána Phupha (Pirapat Watthanasetsiri), vzniklo opravou staršího již nevyužívaného vojenského objektu, který se nachází ve svahu Doi Pha Tung. (emkon)
  • Škola Pha Pun Dao vznikla opravou staršího opuštěného domku v Karen Village. (emkon)
  • Vodopád s jezírkem, u kterého se natáčelo několik scén, leží nedaleko města Chiang Rai na severu Thajska. Konkrétně se jedná o lokalitu Huay Mae Sai Waterfalls. (emkon)
  • Útes, odkud Tian (Sahaphap Wongratch) počítá na obloze 1 000 hvězd, se natáčel na Doi Pha Tang u hranic Thajska s Laosem. (emkon)
  • Sahaphap Wongratch (Tian) dříve nikdy nehrál ve filmu ani v seriálu. První natáčecí dny pro něj byly těžké, ale povaha Tiana mu byla velmi blízká. Pátý natáčecí den ve vesnici, kdy štáb připravoval světla a techniku na další natáčení, seděl herec na dřevěné terase svého domu a čekal. V TV rozhovoru přiznal, že se v tento okamžik rozbrečel, protože se cítil jako Tian. (emkon)
  • Učitelský domek, ve kterém bydlel Tian (Sahaphap Wongratch), byl postaven jen pro účely natáčení. Byl zkonstruován v tradičním severothajském stylu: dřevěná kostra z teakového dřeva posazená na vysokých pilotech, bambusové stěny s malými okny, terasa okolo celého domu a došková střecha. Domy často mají vyřezávané ozdoby v lomenici (štítová strana střechy). (emkon)
  • Natáčelo se na severu Thajska. První natáčecí den probíhal v Chiang Rai, poslední den se točily scény v nemocnici. (emkon)
  • Režisér Noppharnach Chaiwimol v TV rozhovoru řekl, že příprava na natáčení ve vesnici trvala 3 týdny, kdy bylo teplo a nádherné počasí. Jakmile ala začali natáčet, ochladilo se a spustil se déšť, který trval 5 dnů. K tomu se přidaly i výpadky proudu. Vlivem podchlazení a vyčerpání dokonce zkolaboval přímo při natáčení scény počítání hvězd na útesu představitel hlavní role Sahaphap Wongratch. (emkon)
  • Režisér Noppharnach Chaiwimol si v 5. epizodě 1. série zahrál turistu, který u slepého pouličního prodejce koupil pytlík vonných květů. (emkon)
  • Seriál byl natočen ve standardu 4K (UHD TV, 3840 × 2160 pixelů). (emkon)
  • Aye Sarunchana Apisamaimongkol (Torfun) a Earth Pirapat Watthanasetsiri (kapitán Phupha) se podíleli na soundtracku. (kklepkaa)

Reklama

Reklama