Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Nejlepší krátké animované filmy ve 14 městech!

Nejlepší krátké animované filmy ve 14 městech!

13.09.2018

Mezinárodní festival krátkých animovaných filmů – AninetFest, představí již po čtvrté výběr 20 nejlepších krátkých snímků z celého světa. Letošní ročník festivalu se celkem přihlásilo přes 1400 filmů z více než 100 zemí. Výběr soutěžních filmů má poměrně tvrdá kritéria, takže finálních 20 snímků je opravdu jen to nejzajímavější. Zkrátka tak, aby si na své přišel každý divák a obsah byl tematicky i žánrově různorodý.

 

Fanoušci animovaného filmu mají možnost zhlédnout soutěžní snímky na premiérové projekci 18.9. v pražském Kině Světozor a dále pak v Ostravě (19.9.), Chomutově (20.9.), Liberci (25.9.), Pardubicích (27.9.), Plzni (3.10.), H. Králové (10.10.), Karviné (11.10.), ve Zlíně (16.10.), Bratislavě (17.10.), Košicích (18.10.), Trnavě (22.10.), Martinu (27.10.) nebo Opavě (31.10.).

 

Téměř všechny soutěžní filmy posbíraly několik ocenění na mezinárodních festivalech po celém světě. Jednotlivé filmy jsou v průměru 4-5 min dlouhé a neobsahují dialogy, takže si můžete lépe vychutnat použité animační techniky a zpracování. Diváci mohou navíc hlasovat pro nejlepší film a přispět tak k rozhodnutí o vítězi „Ceny diváků za nejlepší film". Nejlépe hodnocený film pak získá festivalovou trofej. Celková délka projekce je 100 min a vstupné činí 100,- Kč. Malá ochutnávka na co se letošní ročník můžete těšit v našem krátkém traileru zde. Oficiální web festivalu: www.aninetfest.com.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Nejnovější novinky

Zemřel Roger Corman

Zemřel Roger Corman

včera

Svět filmu přišel o jednu z ikon americké kinematografie, v kalifornské Santa Monice totiž zemřel legendární americký režisér, producent a scenárista Roger Corman. Bylo mu úctyhodných osmadevadesát… (více)

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

Americký Kancl dostane reboot s novým obsazením

11.05.2024

A opět píšeme o pokračování slavné značky, nikoliv o novém originálním projektu. Snaha zlákat diváky na osvědčené způsoby zábavy a nedostatečná odvaha velkých studií se samozřejmě netýkají jen filmů,… (více)

Reklama

Reklama