Reklama

Reklama

zpět na všechny novinky
Jak sehnat ubytování na filmových festivalech?

Jak sehnat ubytování na filmových festivalech?

26.06.2019

Sehnat ubytování v Karlových Varech se v období těsně před mezinárodním filmovým festivalem může stát noční můrou. Nejenže ceny za noc jsou téměř astronomické, ale zpravidla jsou všechny kapacity v blízkosti nejdůležitějších bodů festivalu již plně obsazené. Velká část návštěvníků nakonec vezme za vděk některým z kempů přímo v Karlových Varech a nebo ubytování v blízkém okolí Karlových Varů. A ačkoli kempy jsou v současné době již dobře vybavené, zdaleka ne všichni se zde mohou cítit pohodlně.


Pokud chcete strávit festivalové dny v pohodlí v hotelu či penzionu, je nutné pokoj ubytování dostatečně dopředu. Pro pravidelné návštěvníky to zcela jistě není novinka - pokoje si zajišťují s větším časovým předstihem (10–12 měsíců před začátkem festivalu). Pokud to ale není váš případ, nezoufejte. Běžnou praxí je, že hotely uvolňují poslední pokoje k prodeji pár dní před začátkem festivalu. V tomto případě je ale nutné počítat s velmi vysokou cenou. Další možností je počkat si na pokoje, které zůstanou volné díky tzv. nedojezdům, tedy hostům, kteří mají rezervaci, ale poté zkrátka z nějakého důvodu nedorazí. Na tyto zvýhodněné pokoje si ale zpravidla musíte počíhat přímo na recepci a nebo sledovat sociální sítě. Informace o uvolněných pokojích hoteliéři často zveřejňují právě tam.


Pomocníkem při shánění noclehu v období filmového svátku mohou být rezervační portály, které informace o volných pokojích shromažďují na jednom místě. Za všechny jmenujme například největší český portál Hotel.cz, kde lze informace o dostupnosti získat nejen na webové stránce, ale i telefonicky.

Kromě karlovarského festivalu, který je největší a nejvýznamnější, se po celý rok koná mnoho dalších tematicky zaměřených festivalů. Jde například o Festival dokumentárních filmů ve městě Jihlava, který se odehraje letos v říjnu (24. - 29.10.2019) a Film festival ve městě Zlín, který již máme v letošním roce za sebou, ale již je vypsán termín pořádání pro příští rok (29.5. - 6.6.2020). Nebo největší sešlost fanoušků mainstreamové filmové zábavy Filmový víkend ČSFD, kterého 8. ročník proběhne letos 9. - 11. 8. v Boskovicích. Pokud se na tyto festivaly chystáte a chcete mít jistotu, rezervujte si ubytování již nyní. Nicméně u těchto festivalů je velká šance sehnat pěkné ubytování i několik týdnů před první projekcí.

Mnoho filmových akcí se také koná ve městě Praha, ale zde je situace s ubytováním až na pár výjimek poměrně dobrá. Vybírat můžete z jednodušších hostelů či ubytoven a pro náročné je zde pestrý výběr hotelů - od klasických tříhvězdičkových, až po ty luxusní.

Reklama

Reklama

Nejčtenější novinky

Denis Villeneuve a jaderná válka?

Denis Villeneuve a jaderná válka?

06.04.2024

Zatímco snímek Duna: Část druhá po více než měsíci od svého uvedení dál úspěšně bojuje o diváky v kinech a v rámci světových tržeb má aktuálně na kontě něco málo přes 630 milionů dolarů, u studia… (více)

Pátý Matrix je v přípravách

Pátý Matrix je v přípravách

03.04.2024

Bylo to takřka nevyhnutelné. Velké filmové značky jen tak nekončí a s Matrixem tomu u Warner Bros. nebude jinak. Hollywoodské studio totiž nově oznámilo, že v přípravách je aktuálně pátý díl. Zatím… (více)

Nejnovější novinky

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

Jeff Bridges míří zpět k Tronovi

včera

Jeff Bridges se vrací do barvitého digitálního světa počítačových obvodů. V chystaném snímku Tron: Ares od studia Walt Disney Pictures by totiž opět měl ztvárnit postavu tvůrce videoher Kevina Flynna… (více)

Další Šílený Max je v přípravách

Další Šílený Max je v přípravách

02.05.2024

Již za pár týdnů nás v kinech čeká návrat do dynamického světa stvořeného vizionářem Georgem Millerem (Šílený Max). Furiosa: Sága Šíleného Maxe dorazí na plátna 23.5., tedy celých devět let poté, co… (více)

Reklama

Reklama